Nový akvapark vo Vyhniach

2007-07-02 10:09:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Uplynulý víkend pribudol na Slovensku ďalší akvapark - Vodný raj Vyhne. Vedenie obce je presvedčené, že akvapark bude novým impulzom v oblasti cestovného ruchu. Už v čase jeho budovania sa začalo v obci s výstavbou penziónov.



Vyhne patrili dlhé desaťročia k najznámejším kúpeľom v Uhorsku. Liečivé pramene objavili náhodne baníci. V 19. storočí patrili k najvyhľadávanejším kúpeľom Európy, liečili sa tu choroby tráviaceho traktu, látkovej výmeny a ženské choroby. Z pôvodného komplexu kúpeľov sa zachovalo dodnes iba niekoľko objektov, napríklad kúpeľná kaplnka.

 

Akvapark vyrástol na mieste preslávených kúpeľov, ktoré po vojne vyhoreli a zanikli. V 50. rokoch minulého storočia ich nahradilo termálne kúpalisko, ktoré však už nutne potrebovalo rekonštrukciu. Podľa konateľa spoločnosti Bohumila Glezga v bazénoch je termálna voda podobného zloženia, aká preslávila kúpele už v stredoveku.

 

Vodný raj má celoročnú prevádzku a kapacitu približne tisíc návštevníkov. Súčasťou areálu je 50-metrový bazén, detský bazén v tvare lode s toboganom, potápačská záhrada či perličkový ostrov.

 

Zdroj/autor: sme, eta, drom (krátené)

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa