Najväčší stredoeurópsky umelecký tábor

2007-08-11 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Približne 300 účastníkov z viacerých krajín Európy očakávajú organizátori 22. ročníka Letného tábora výtvarníkov, literatúry, fotografie, filmu a divadla Letavy, ktorý sa uskutoční od 12. do 19. augusta 2007 v Rekreačnom stredisku Krokava v okrese Rimavská Sobota. Záujemcom o umenie ponúkne dovedna 16 tvorivých dielní.



Vo výtvarnej sekcii popri klasických dielňach zameraných na kresby, maľby, sochy, keramiku, grafiku a textilný dizajn otvoria už po druhý raz dielňu ilustrácie a typografie. Medzi divadelnými dielňami nebude chýbať herecká improvizácia a tvorba divadelného predstavenia, medzi literárnymi napríklad i prednes. Po troch rokoch sa do ponuky plenéru vrátila i digitálna animácia a už po štvrtý raz sa v nej nachádza i digitálna fotografia.

Ako lektori na 22. ročníku Letáv prisľúbili účasť fotografka Miriam Petráňová, režisér a scenárista Dušan Vicen, ilustrátor Miro Regitko či herečka Slovenského komorného divadla v Martine Jana Oľhová.

Súčasťou Letáv budú už tradične aj večerné hudobné seansy, happeningy, autorské čítania účastníkov dielní a divadelné vystúpenia. Organizátori pripravujú tiež prekvapenie v podobe španielskej lektorky dielne commedie dell΄arte.

Podľa jedného zo zakladateľov, Mariána Lacka, sa dosiaľ na Letavách zúčastnilo takmer 5.000 profesionálnych i neprofesionálnych priaznivcov umenia zo Slovenska, Česka, Maďarska, Nemecka, Rakúska, Ukrajiny, Fínska, Holandska, Chorvátska, Juhoslávie, Rumunska, Angoly, Talianska, Poľska, USA. Rozšírilo sa i zameranie plenéru, ktorý sa popri výtvarných dielňach rozrástol o dielne fotografické, divadelné, literárne a filmové.

V pôvodnom rekreačnom stredisku Kurinec pri Rimavskej Sobote sa Letavy konali sedemnásť rokov. Po začatí rekonštrukcie Kurinca sa už po piaty raz uskutočnia v rekreačnom stredisku Krokava, 12 kilometrov od Hnúšte.

Turistické informačné centrum

Hlavné námestie 2
979 01 Rimavská Sobota
Tel.: 047/562 36 45 Fax: 047/562 36 45
e-mail: tic@rimavskasobota.sk  www.rimavskasobota.sk

Zdroj: tasr, aices, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa