SkyEurope uviedla päť nových liniek

2007-08-06 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Nízkonákladová letecká spoločnosť SkyEurope Airlines oznámila uvedenie ďalších piatich nových liniek z Bratislavy a Viedne.



Novou destináciou z Bratislavy bude od nadchádzajúceho zimného letového poriadku Birmingham dopĺňajúci linky do Londýna a Manchestru, ktoré sú už v predaji. Z Viedne budú od konca októbra s novým letovým poriadkom mieriť lietadlá denne do Záhrebu, dvakrát denne do Bruselu, a štyrikrát týždenne do Temešváru a Kodane. Spojenie do Záhrebu a Temešváru budú využívať predovšetkým biznismani, ktorým východoeurópske trhy ponúkajú možnosti nových obchodných vzťahov.

SkyEurope Airlines v druhej polovici júla tohto roka už avizovala otvorenie niekoľkých nových liniek od jesene, a to z Viedne do Lisabonu, z Prahy do londýnskeho Lutonu, Benátok a Atén, ako aj z Košíc do Prahy, Lutonu a Dublinu a tiež z Bratislavy do Prahy a Corku.

SkyEurope prevádzkuje letecké spojenia zo svojich piatich základní, a to v Bratislave, Budapešti, Krakove, Prahe a vo Viedni. Lieta na 92 linkách do 39 destinácií v 19 európskych krajinách. Vo flotile má spoločnosť aktuálne 14 lietadiel Boeing 737. Do konca roka 2011 by sa jej flotila mala rozšíriť na 32 lietadiel Boeing Novej Generácie 737-700. SkyEurope zamestnáva vyše 850 ľudí a od septembra roku 2005 je kótovaná na burzách vo Viedni a Varšave. Spoločnosť prepravila v júni tohto roku celkovo 329 783 cestujúcich. Za posledných dvanásť mesiacov do konca predchádzajúceho mesiaca služby spoločnosti využilo spolu 3 165 079 pasažierov.


Zdroj/Autor: skyeurope, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa