VÍKEND Sviatok psov

2007-11-01 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Súčasnú úroveň chovu čistokrvných plemien psov na Slovensku i v zahraničí priblíži záujemcom o kynológiu 11. ročník dvojdňovej medzinárodnej výstavy NitraCanis 2007, ktorá sa uskutoční 3. a 4. novembra vo výstavnom areáli Agrokomplexu v Nitre. .



 

Hlavné podujatie bude sprevádzať 14. Európska špeciálna výstava slovenských čuvačov. "Na výstavu pripravenú nitrianskym klubom Slovenskej kynologickej jednoty privezú chovatelia zo Slovenska a jedenástich európskych krajín asi 3000 psov vyše 200 plemien. V hodnotiacich kruhoch sa návštevníkom a porotcom predstavia poľovné, severské, služobné, pracovné, pastierske, ovčiarske a iné psy, pričom najkrajším z nich udelia posudzovatelia tituly a ocenenia podľa predpisov Medzinárodnej kynologickej federácie," informoval riaditeľ výstavy Jaroslav Matyáš.

     
Pre slovenských majiteľov psov je výstava príležitosťou na porovnanie výsledkov chovateľskej práce so zahraničím, ale najmä možnosťou získať pre svojich psov niektorý z titulov. Oficiálne tituly z podobných medzinárodných výstav podstatným spôsobom zvyšujú hodnotu čistokrvných psov, celých chovov i kredit chovateľských staníc a ich majiteľov.
     
NitraCanis je na Slovensku posledným veľkým výstavným medzinárodným podujatím kynológov v sezóne 2007, čo využije na prezentáciu aj trinásť chovateľských klubov. Návštevníci uvidia československých vlčiakov, amerických kokršpanielov, špice, bradáče, rettrievery, terriery a iné čistokrvné psy z najkvalitnejších slovenských chovov.
     
Popri odbornom programe, ktorým je hodnotenie psov, pripravili organizátori výstavy súťaže o najkrajšieho malého psíka (baby) výstavy, dorast, mladého psa, pár, najkrajšieho psa plemena, chovateľskú skupinu, veterána a iné. Do areálu prídu aj podnikatelia, výrobcovia a obchodníci so širokým sortimentom chovateľských pomôcok, krmív, vitamínových a veterinárnych prípravkov i odbornej literatúry.


Zdroj/autor: nitracanis,tasr,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa