Dni otvorených pivníc

2007-11-15 09:17:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Rekordných 96 pivníc od Bratislavy až po Trnavu otvoria vinári na Malokarpatskej vínnej ceste. Na tradičnú jesennú degustačnú prezentáciu vín počas Dní otvorených pivníc, ktoré sa uskutočnia 16. a 17. novembra.



 

 

 

 

 

V ôsmom ročníku ponúkli organizátori zo Združenia Malokarpatská vínna cesta (MVC) do predajnej siete a prostredníctvom internetu 3500 lístkov po 1000 Sk. V cene je započítaný degustačný pohárik, mapa a pas MVC, preukazný tradičný štopeľ oprávňujúci k návšteve všetkých otvorených pivníc a nákupný bonus vína za 500 Sk podľa vlastného výberu.

     
Nový kalendár Vinohradnícky a vinársky rok

Vydalo ho po siedmy raz združenie MVC s Malokarpatským osvetovým strediskom v Modre. Priaznivci kráľovského nápoja majú pestrý výber možností na jeho degustáciu. Počnúc svätomartinskými požehnaniami mladého vína cez oblastné až po medzinárodné výstavy vín.

V programe sú prezentácie jednotlivých vinárov a spolkov, sobotňajšie cesty za vínom, seriál Deň jedného vinára, Leto vo vinici a iné podujatia. Nechýbajú tradičné vinobrania v Pezinku, Modre a Rači ani dni otvorených pivníc. Opäť bude v Bratislave Vino Gallery, Festival frankovky aj Sieň slávy malokarpatských vín v Limbachu.
     
Víno sa často spája s pokrmom. Potvrdzuje to aj kalendár podujatiami víno s divinou, rybami, bažantom alebo pečeným prasiatkom či jablkové hodovanie s vínom. Pre gurmánov je aj Deň otvorených dverí prevádzok s husacími špecialitami v Slovenskom Grobe, festival Kapustnica v Pezinku a štyri plánované zabíjačky v Modre, Doľanoch a Chorvátskom Grobe. Spestrením sú podujatia Svätojurské víno v umení Fera Guldana, Požehnanie mladých vín so salónom výtvarníkov v historickej pivnici hradu Červený Kameň či súťaž Kráľovná vína.


Zdroj/autor: mvc,tasr,drom

 

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa