Skokanský mostík v prevádzke

2007-11-20 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO – Po štvorročnej prestávke je v športovom areáli FIS na Štrbskom Plese opäť v prevádzke malý skokanský mostík HS 100.



 

 

Na mostíku i doskočisku je približne 50 centimetrov technického a prírodného snehu s vyfrézovanou nájazdovou stopou. Súčasťou športového areálu na Štrbskom Plese je už aj upravená päťkilometrová trať.

Oddnes tu začína skákať aj družstvo našich dorastencov. Pozvánku na tréning dostali aj českí skokani a združenári, keďže v Čechách zatiaľ nie je v prevádzke žiaden skokanský mostík.

Skoky na lyžiach patrili k zimným atrakciám Štrbského Plesa už od roku 1918, kedy bol na vrchu Klát pri terajšom hoteli Sorea Baník vybudovaný prvý snehový skokanský mostík. Po vybudovaní Jarolímkovho mostíka v roku 1927 sa skokanské aktivity presunuli do ústia Mengusovskej doliny. Štrbské Pleso ako skokanské centrum získalo svetovú slávu Majstrovstvami sveta v klasických disciplínach v roku 1970 a pokračovaním skokanských súťaží aj počas nasledujúcich ročníkov medzinárodných pretekov o Tatranský pohár.

V posledných rokoch športový areál FIS na Štrbskom Plese spustol a začal chátrať. Minulotýždňový úspešný návrat skokanov do tohto areálu svedčí aj o nezlomnej snahe lyžiarov vrátiť sa naspäť do tejto najvýznamnejšej kolísky klasického lyžovania na Slovensku. Štrbské Pleso v poslednej dekáde minulého storočia každoročne hostilo všetkých najlepších svetových lyžiarov v jednotlivých klasických disciplínach.

Zdroj/autor: 1.tatranská,wnsita, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa