Festival talianskeho filmu

2007-11-18 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - V bratislavskom kine Mladosť sa bude od 19.11. do 12.12. konať Stredoeurópsky festival talianskeho filmu - MittelCinemaFest 2007.



 

 

"Táto filmová prehliadka súčasne prebieha aj v Budapešti, Krakove a Varšave a niektoré z uvedených filmov si budú môcť v budúcom roku pozrieť i diváci v iných slovenských mestách," uviedla Adriana Šulíková z Talianskeho kultúrneho inštitútu.

V rámci festivalu bude premietnutých deväť filmov, zastupujúcich súčasnú taliansku kinematografiu. Filmy sú nakrútené v rokoch 2005 až 2007 a podľa informácií Šulíkovej zožali úspech nielen u publika, ale aj u kritiky na rôznych filmových festivaloch v Taliansku i v iných krajinách. "Na Stredoeurópskom festivale talianskeho filmu si každý divák nájde to, čo ho zaujíma, od vtipných komédií až po umelecké snímky na vážne témy," dodala.

Príkladom môže byť komédia Návod na lásku 2, ktorá sa stala jedným z komerčne najúspešnejších filmov v Taliansku, a ktorá je zaujímavá aj svojím hviezdnym obsadením. Predstaví sa tu Monica Bellucci, Riccardo Scamarcio, Carlo Verdone, ale aj slovenská herečka Barbora Bobulová.

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa