Vlakom na lyžovačku

2007-12-06 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Železnice pripravili na tohtoročnú zimnú sezónu pre cestujúcich atraktívne ponuky skipasov a cestovných lístkov na lyžovačku na Slovensku a v Rakúsku.



 

 

 

 

Zvýhodnené lístky sa dajú zakúpiť aj do rakúskych stredísk Semmering a Unterberg. Od nedele 9.12.2007 platí balík skipasov, ktorými chce Železničná spoločnosť (ZSSK) poskytnúť cestujúcim lepšie možnosti na lyžovačku v kombinácii s cestovaním vlakom. Všetky druhy skipasov si cestujúci môžu kúpiť v pokladniciach železničných staníc, ktoré majú službu Komplexné vybavenie cestujúcich (KVC) do 30.4.2008.

  •  Ski-Aquapass Tatry

Je spiatočný jednodňový cestovný lístok v druhej vozňovej triede odkiaľkoľvek na Slovensku na lyžovačku do Vysokých Tatier. Na tomto cestovnom lístku je cieľová stanica Poprad-Tatry (platí aj do stanice Štrba). Cestovný lístok platí aj ako sieťový cestovný lístok na všetkých tratiach Tatranských elektrických železníc a Ozubnicovej železnici. S cestovným lístkom

Ski-Aquapass Tatry dostane cestujúci aj tzv. packingový lístok, ktorý si vymení v za skipas v pokladnici konkrétneho lyžiarskeho strediska alebo za balík služieb v pokladnici AquaCity Poprad. So skipasom môže cestujúci bezplatne lyžovať počas celého dňa v stredisku Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a Liptovská Teplička alebo môže využiť balík služieb Blue Diamond Packet v AquaCity Poprad.

V balíku služieb Blue Diamond Packet v AquaCity Poprad je vstup do všetkých termálnych bazénov vnútorných a vonkajších s toboganmi a nápojovými barmi, vstup do plaveckého bazéna, detského krytého bazéna, parných sáun a večerná laserová show. Ak cestujúci nechce využiť skipas na lyžovačku alebo poveternostné podmienky neumožňujú využiť skipas na lyžovačku, môže využiť ponuku ZSSK v AquaCity Poprad.

Ski-Aquapass Tatry stojí pre dospelých 750 Sk. Pre deti od 6 do 15 rokov, študentov do 26 rokov a pre držiteľov preukazov Senior, Junior Railplus, Junior Railplus Euro<26, ŤZP, ŤZP-S stojí skipas 600 Sk. K cestovnému lístku Ski-Aquqpass Tatry nie je potrebné dokupovať žiadne príplatky, ale miestenky, ležadlá a lôžka sa platia v plnej výške.

Viacdenné skipasy Tatranských lanových dráh (2,3,4,5,6 dňový a platiaci 5 zo 7 dní) vydané v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica (okrem lístka Slovakia Ski Region) uznáva ZSSK na tratiach Tatranských elektrických železníc (TEŽ) a Ozubnicovej železnice (OŽ) ako sieťové cestovné lístky počas času ich platnosti.

  • Skipass Jasná

Je spiatočný jednodňový cestovný lístok odkiaľkoľvek na Slovensku v druhej vozňovej triede, na ktorom je ako cieľová stanica vyznačené mesto Liptovský Mikuláš alebo Brezno.

S cestovným lístkom Skipass Jasná dostane cestujúci aj tzv.packingový lístok na bezplatnú výmenu za skipas v pokladnici  lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry a packingový lístok na zľavu 10 percent na požičanie lyžiarskej výstroje v lyžiarskej škole Snow Sport Jasna School v prevádzke hotel Grand, stredisko Záhradky a Chopok Juh. 
 
Skipass Jasná stojí pre dospelých 790 Sk. Pre deti od 6 do 15 rokov, študentov do 26 rokov a pre držiteľov preukazov Senior, Junior Railplus, Junior Railplus Euro<26, ŤZP, ŤZP-S stojí Skipass Jasná 650 Sk. K cestovnému lístku Skipass Jasná nie je potrebné dokupovať žiadne príplatky, ale miestenky, ležadlá a lôžka sa platia v plnej výške.

Správa lyžiarskeho strediska zabezpečuje bezplatnú prepravu skibusom zo železničnej stanice Liptovský Mikuláš do lyžiarskeho strediska Jasná Nízke Tatry od IC 501 z Bratislavy do Košíc (odchod z Bratislavy o 5.40 hodine, príchod do Liptovského Mikuláša 9.05 hodine) a IC 402 z Košíc do Bratislavy (odchod z Košíc o 5.34 hodine, príchod do Liptovského Mikuláša 7.22 hodine). V inom čase si cestujúci môže prepravu zabezpečiť sám a tiež môže využiť spojenia SAD, ktoré nie sú v cene skipasu.

  • Skipass Vrátna

Je spiatočný jednodňový cestovný lístok odkiaľkoľvek na Slovensku v druhej triede. Na cestovnom lístku je ako cieľová stanica uvedená Žilina. S cestovným lístkom Skipass Vrátna dostane cestujúci aj packingový lístok, ktorý si vymení za skipas v pokladnici  lyžiarskeho strediska Vrátna.

Skipass Vrátna stojí pre dospelých 790 Sk. Pre deti od 6 do 15 rokov, pre študentov do 26 rokov a pre držiteľov Senior, Junior Railplus, Junior Railplus Euro<26, ŤZP, ŤZP-S stojí skipas 650 Sk.

Do lyžiarskeho strediska Vrátna bude zabezpečená prevádzka skibusov Žilina - Vrátna a späť. Preprava v skibusoch je bezplatná a je zabezpečená od 15.12.2007 do 7.3.2008 denne a od 7.3.2008  do 1.4.2008 počas sobôt, nedieľ v závislosti od snehových podmienok a dní prevádzkovania lyžiarskeho strediska. V inom čase si cestujúci môžu zabezpečiť prepravu individuálne a môžu využiť aj spojenia SAD, ktoré však nie sú v cene skipasu.

  •  Skipass Semmering

Ide o spiatočný cestovný lístok z Bratislavy-Petržalky do železničnej stanice Semmering alebo Spital am Semmering. V cene cestovného lístka je zahrnutý celodenný skipas do lyžiarskeho strediska Semmering Stuhleck alebo Semmering Hirschelkogel a tiež autobusový transfer zo železničnej stanice do lyžiarskeho strediska a späť. Celodenný skipas dostane zákazník počas cesty od sprievodcu vo vlaku, keď sa preukáže platným cestovným lístkom.

Zákazníci, ktorí budú lyžovať v lyžiarskom stredisku SemmeringHirschenkogel, vystúpia z vlaku v železničnej stanici Semmering. Zákazníci, ktorí chcú lyžovať v lyžiarskom stredisku Semmering – Stuhleck, vystúpia v železničnej stanici Spital am Semmering.

Cena skipasu je pre dospelého je 32 euro. Cena pre mládež od 15 do 19 rokov je 29 euro a cena pre dieťa od 6 do 15 rokov je 16 euro. Deti do 6 rokov cestujú bezplatne.

  •  Skipass Unterberg

Spiatočný cestovný lístok na špeciálny priamy lyžiarsky vlak z Bratislavy - Petržalky do železničnej stanice Pernitz-Muggendorf. V cene cestovného lístka je zahrnutý celodenný  skipas do lyžiarskeho strediska Unterberg a tiež autobusový transfer zo železničnej stanice Pernitz-Muggendorf do lyžiarskeho strediska Unterberg a späť. Celodenný skipas  dostane zákazník počas cesty od sprievodcu vo vlaku, keď sa preukáže platným cestovným lístkom.

Pre dospelého je cena skipasu 25 euro, čo je asi  850 Sk,  pre deti do 15 rokov 12,50 euro, čo je približne 430 Sk. Deti do 6 rokov cestujú bezplatne.

Bratislava – Semmering - Unterberg
Lyžiarsky vlak do Semmeringu a Unterbergu odchádza z Bratislavy-Petržalky o 6.51 hodine. Do Semmeringu prichádza o 9.37 hodine a do Spital am Semmering o 9.47 hodine. Do železničnej stanice Pernitz – Muggendorf (Unterberg) príde vlak o 10.01 hodine.

Unterberg – Semmering - Bratislava
Lyžiarsky vlak zo Spital am Semmeringu odchádza o 16.57 hodine, zo Semmeringu o 17.07 hodine a do Bratislavy-Petržalky prichádza o 19.53 hodine. Z Pernitz – Muggendorf (Unterberg) odchádza vlak o 16.59 hodine a do Bratislavy Petržalky prichádza o 19.53 hodine.

Špeciálne lyžiarske vlaky do lyžiarskych stredísk premávajú od soboty 8.12.2007 do nedele 27.4.2008, a to každú sobotu a nedeľu z Bratislavy-Petržalky. Okrem víkendov budú premávať aj počas vianočných sviatkov a na Nový rok, 1.1. a 24.3.2008.

Zdroj/autor: zssk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa