EUROTIP Ples v Opere (31.1.2008)

2008-01-30 15:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO/Viedeň - Vyvrcholením fašiangov vo Viedni je zajtrajší Opernball v Štátnej opere, ktorého sa zúčastňuje viac ako štyri tisíc hostí.



 

Ples otvára 180 debutantov vo veku od 17 do 24 rokov. Debutantom Opernballu možno byť iba raz, samozrejmosťou je ovládanie valčíka. Prihlásiť sa treba pol roka vopred, vstupný poplatok je 100 eur, debutanti môžu byť aj zo zahraničia.

Pre tento rok má Opernball novú organizátorku Desirée Treichl-Stürgkh, manželku generálneho riaditeľa Erste Bank a vydavateľku časopisu o bývaní H.O.M.E. Jej novinkou na tohtoročnom plese bude červený stan pred Operou, ktorý zabezpečí hosťom bezstresový vstup do opery po červenom koberci - bez fotografov a kamier televíznych štábov.

Pre väčšinu hostí sa začína Ples v Opere už o 18.30 v náprotivnom hoteli Sacher, kde sa stretnú pri pohári sektu a legendárnom päťchodovom galaMenu. Okolo deviatej hodiny sa presunú na otvárací ceremoniál.

Od 90. rokov sa o predplesové vzrušenie stará aj viedenský staviteľ Richard Lugner, zvaný Mörtel (Malta), ktorý si každoročne pozýva do Viedne nejakú svetovú celebritu. Tak sa na Opernballe vystriedali Joan Collinsová, Ivana Trumpová, Sofia Lorenová, Sarah Fergusonová, Raquel Welchová, Claudia Cardinale, Pamela Anderson, Andie MacDowellová, Geri Halliwellová či vlani Paris Hilton. Tohtoročným Lugnerovým hosťom bude striptérka Dita von Teese, exmanželka rockera Marilyn Mansona.

Vstupné na ples stojí 230 eur, za stôl pre štyri osoby treba doplatiť ďalších 640 eur.

Konatakt

Eva Dintsis

A-1010 Wien, Goethegasse 1

Österreich

Tel.: +43 (1)-514 44-2606

Fax:+43(1)-51444-2624

E-Mail: opernball@wiener-staatsoper.at

 

V posledný januárový deň sa už tradične koná aj viedenský Ples ruží - Rosenball, kde sa do plesových rób oblečú aj homosexuálne páry. Vstupné naň je 10 eur.

Zdroj/autor:compress,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa