EUROTIP Viedenský ľadový sen a ruské kolo

2008-01-25 14:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO/Viedeň/video - Oddnes sa vo Viedni začína prevádzka klziska pod šírym nebom, ktoré bude fungovať až do 9. marca a po zimnej prestávke znova spustia ruské kolo v Prateri.



 

 

Takzvaný Viedenský ľadový sen (Wiener Eistraum 2008) bude lákať na ľadovú plochu s rozlohou 4 400 metrov štvorcových pred viedenskou radnicou malých i veľkých. Klzisko sa delí na dve časti: pred radnicou a pri viedenskom Ringu, ktoré sú prepojené 400-metrovou ľadovou cestičkou v tvare osmičky tzv.Traumpfad. Pre fanúšikov curlingu sú k dispozícii ďalšie nové dráhy, prístupné od pondelka do piatka od 17.00 do 22.00 hod.

Slávnostné otvorenie Viedenského ľadového sna 2008 sa uskutoční pod mottom nadchádzajúcich futbalových majstrovstiev "Tešíme sa na super leto". Zlatým klincom otváracieho programu by sa malo stať vystúpenie rakúskeho dievčenského pop-dua LuttenbergerKlug a rakúskych juniorských majstrov v krasokorčuľovaní Sonje Pauli a Tobiasa Eisenbauera. V pozadí kultúrneho programu bude stáť 16 personifikovaných účastníkov ME.

Už tradične otvorí ľadovú megaplochu so slovami "ľad voľný" viedenský primátor Dr. Michael Häupl spolu s viceprimátorkou Grete Laskovou. Podoba aj dizajnérske stvárnenie Viedenského ľadového sna sa každú sezónu mení. Elektronické vstupenky a vstupný systém i rezervácie curlingových dráh prostredníctvom internetu umožňujú bezproblémovú zábavu na ľade. Pre školy a deti či začiatočníkov sú vyhradené dopoludňajšie hodiny, pripravený je aj pestrý detský program. Celkovú pohodovú atmosféru dopĺňajú kulinárske špeciality a hity oldies DJ-ov.

Viedenský ľadový sen 2008 v centre Viedne na Radničnom námestí je otvorený denne od 9.00 do 23.00 hod. Bližšie informácie na: www.wienereistraum.at

Ruské kolo v Prateri

Viedenskému zábavnému parku Prater sa skončili "zimné prázdniny". Dnes uvedú znovu do prevádzky Riesenrad - obrie ruské kolo. Táto svetoznáma atrakcia bola v ostatných týždňoch v rukách odborníkov, ktorí reštaurovali jej 15 vagónov a previedli technickú kontrolu. Hneď od spustenia ruského kola vysokého 65 metrov sa zavádza aj nový systém zakupovania lístkov a to on-line www.wienerriesenrad.com; www.viennahighlights.com

Ako uistili organizátori, ani v nadchádzajúcej tzv. EURO-sezóne sa nezmenia ceny vstupeniek: jedna jazda pre dospelého stojí 8 eur. Deti od troch rokov zaplatia 3,20 eur.


Zdroj/autor:apa,compress,tasr,drom

VIDEO Riesenrad Prater - Viedeň



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa