10 DÔVODOV prečo cestovať na Tenerife

2010-09-07 12:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO/ video - Tenerife je najväčší z Kanárskych ostrovov patriacich Španielsku. Má trojuholníkový tvar a leží v Atlantickom oceáne neďaleko pobrežia Afriky a je tam stále teplo!



Krištof Kolumbus tu mal poslednú zastávku, aby naplnil suroviny, predtým ako objavil Ameriku. Na Tenerife chodí tretina turistov navštevujúcich Kanárske ostrovy.

Juh ostrova je horúci, slnečný s plážami plnými jemného zlato-bieleho piesku. Keby sa vám zdalo, že ste ho už niekedy videli, tak miestni prevádzkovatelia ho sem, kvôli turistom, dovážajú priamo zo Sahary. Pôvodný podklad je totiž čierny, pretože celé Kanárske ostrovy sú sopečného pôvodu. Najznámejšia, práve zllato-piesková pláž sa volá Playa de las Teresítas, ale nájdete tu aj tú "čiernu" Playa Sardin.

Sever je o niečo chladnejší a teda zelenší s rôznorodou flórou a veľkými obrobenými poliami. Na celom pobreží Tenerife nájdete malé zátoky mredzi čiernymi skalnýmizrázmi.

V národnom parku Las Canadas del Teide sú stále badateľné stopy sopečných erupcií.

Veľkým symbolom ostrova je najvyššia hora Kanárskych ostrovov aj celého Španielska Pico del Teide (3718 m). Sem si môžete ísť aj zalyžovať. Asi do dvesto metrov pod vrchol vulkánu sa môžete vyviezť lanovkou. Pre ľudí s dobrou kondíciou sa hodí aj pešia túra až na vrchol.

Na Tenerife si špeciálne užijú botanici a milovníci flóry všeobecne. V ponuke je asi 1300 druhov. K raritám patrí zvláštny strom Drago Milenario, jeho miazga sa na vzduchu sfarbí do červena a pripomína tak krv. Strom nemá letokruhy ale jeho vek sa odhaduje na tisíc rokov...

Pirátska dedina Masca leží asi 600 metrov nad morom a cesta sem viedla kedysi len cez  strmú cestičku medzi skalami. Boal tým prakticky nedobytná. Dnes sem však prídete aj autom, ale čakajú vás poriadne serpentíny. A miesto pirátov sú tu typické ostrovné domčeky a predavači suvenírov.

Cieľom všetkých turistov je Loro Parque. Podľa našich kritérií zoologickáý záhrada, ale presnejšie by bolo oáza papagájov. Miestni krásavci si na seba zarábajú polhodinovou pravidelnou šou a pridajú sa aj delfíni a tulene. Keby ste túžili po adrenalíne, tunelom sa prejdete po žraločom akváriu.

K veľkým gurmánskym zážitkom patrí miestna kuchyňa. Od tradičných španielskych jedál (paela) cez originálne domáce (conejo en almorejo, marinovaný králik na víne) až po medzinárodné globalizované (steaky,pizza,hranolky).

Španieli sa radi zabávajú, a oslavujú, každý mesiac narazíte na nejakú fiestu, oslavu patróna, či karneval. Stačí sa dopredu informovať. 


 

Zdroj/autor: tenerifetourist,drom

VIDEO Tenerife



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa