EXTRA Kam cestujú Američania

2009-01-19 13:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Havajské Honolulu, Kalifornské San Diego a Charleston v Južnej Karolíne sú najpopulárnejšími výletnými destináciami Američanov.



Najmilší ľudia žijú v texaskom Austine, v kalifornských mestách San Francisco a San Diego. V rebríčku kvality života prvé tri miesta obsadili mestá Portland v Oregone, dovolenkový Charleston a opäť Austin. Vyplýva to z rozsiahlej ankety spravodajskej stanice CNN Headline News a cestovateľského magazínu Travel and Leisure.

     
Najlepšie možnosti pre kvalitné jedlo vo vynikajúcich a pritom cenovo dostupných reštauráciách ponúka mesto New Orleans. Za ním sa v tejto kategórii umiestnili San Francisco a Seattle. Pokiaľ mestá západnej časti USA obsadili popredné miesta pri hodnotení prírody a spôsobu života, východná polovica USA dominuje rebríčku v oblasti kultúrneho vyžitia. Hlavným mestom kultúry je New York, nasledovaný hlavným mestom Washington a mestom Boston.
     
Pozitívnym prekvapením tohtoročného hodnotenia boli výsledky mesta Oregon, ktoré sa stalo najpopulárnejším mestom západného pobrežia USA. Podobne pozitívne výsledky dosiahol aj Austin, v ktorom našli účastníci ankety mimo iných pozitív aj najatraktívnejších a najinteligentnejších ľudí.
     
Naopak jedným z najmenej obľúbených amerických miest je Los Angeles, ktoré sa ocitlo na chvoste rebríčka v pohostinnosti a inteligencii jeho obyvateľov, ale aj v doprave sprevádzanej katastrofálnymi zápchami a vysokými cenami pre dovolenkárov. Cestovateľov zaujalo iba možnosťami nákupu exkluzívnych značiek a luxusného tovaru v drahých obchodoch.
     
Najmenej uvedomelým mestom v oblasti ochrany životného prostredia je Las Vegas, ktoré skončilo na posledných miestach aj v kategóriách kultúrneho vyžitia. Prvé miesto však patrí Las Vegas pre divokých dovolenkárov so záujmom o búrlivý nočný život.
     
Hlasujúci v ankete rozhodovali o rebríčkoch v 45 rozličných kategóriách a vo vyše 600 tisíc hlasovaniach rozhodli o poradí 25 miest.
     


Zdroj/autor: cnn,travel and leisure,tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 1. máj. 2024. Dnes je Sviatok práce,
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa