10 DÔVODOV prečo cestovať do Dominikánskej republiky

2010-09-10 16:00:00 |   |    | 

DOMINIKÁNSKA REPUBLIKA - Jedna z periel karibského mora. Biele pláže obklopené palmami a cukrovou trstinou, veľa slnka a dobrých ľudí, vraj najspokojnejších na svete. Nádherný kúsok sveta pre prežitie dovolenky, keď je u nás zima, dážď a všetci sú mrzutí.



Obľúbené pláže s jemným bielym pieskom a tmavomodrou farbou mora nájdete na Punta Cana. Celú oblasť pláže Bávaro tvoria luxusné hotely i hotely strednej kategórie s miniobchodíkmi a reštauráciami.

Keď vás už nebude baviť leňošenie na pláži môžete si požičať auto, bicykel, štvorkolku alebo loď. V neďalekom prístave La Romana pristávajú obrovské zámorské lode, ktoré plávajú po celom Karibiku. Pre deti kúsok od prístavu nájdete rozľahlý zábavný park Manatí so zoologickou záhradou, odvážni si môžu zaplávať aj s delfínmi.
 
Ak ste poverčivý, aj tá najmenšia osada v Dominikánskej republike má svojho šamana alebo „čarodejníčku“. Pomôže a poradí vám so všetkým. Máte pochybnosti o vernosti svojho partnera? Pomôže vúdú (woodoo). Šamani aj vúdú sú realitou a neobmedzuje sa len na prepichávanie handrových bábik ihlicami. A tak miesto rozchodov a rozvodov zájdite za domácim šamanom a možno budete milo prekvapený...

Karibik po stáročia býval rajom pirátov. Ihneď ako sa roznieslo, že lode, ktoré tadiaľto plávali prevážali zlato a striebro do Španielska, vody okolo ostrovov sa zaplnili lovcami a hľadačmi pokladov. Časté hurikány potápali jednu loď za druhou aj so svojimi nákladmi. S dnešným potápačským vybavením máte vždy šancu objaviť poklad a strašne zbohatnúť...

Golfových ihrísk tu nájdete viac ako na ktoromkoľvek karibskom ostrove. Niekoľko z nich bolo navrhnutých špičkovými architektami tak, aby vyhovovali parametrom majstrovskej triedy. Hneď tri ihriská nájdete v Casa de Cempo neďaleko La Romana. Nové a náročné ihrisko majú v Punta Cana, na pláži Playa Dorada vďaka nemu vyrástli nové hotely. Letovisko Barcelo v Bavare má dokonca hotel špeciálne určený len pre hráčov. Playa Grande pri Rio San Juan, má jamky umiestnené na útesoch nad oceánom a je považované za jedno z najkrajších ihrísk na svete.

Na celom pobreží Dominikánskej republiky môžete pozorovať veľryby len z dvoch miest: z Bahía de Samaná a z takzvanej Striebornej plytčiny, koralového útesu vzdialeného asi 100 km od Puerto Plata. Veľryby sem priplávajú už stáročia. Počas januára a februára je tu okolo 1500 veľrýb a niektoré tu porodia aj mláďa. Pokiaľ chcete pozorovať veľryby len z brehu, stačí vám ďalekohľad, ale ak stojíte o „osobný“ kontakt, najmite si za pár dolárov loď aj s kapitánom...

Posledné roky sa stala svadba v Karibiku módnou záležitosťou. Sú na to pripravení aj tu. Hotelový manažment sa postará rád o všetko potrebné a privedú vás až na pláž aj s kňazom. Samozrejmosťou sú špeciálne apartmány pre novomanželov. Pokiaľ sa chcete len tak narýchlo vziať, môžete to spraviť na ktoromkoľvek mestskom úrade. Stačí vám k tomu pas, do španielčiny preložený rodný list, prehlásenie, že ste slobodný, alebo doklad o rozvode takisto v španielčine. Získaná Sobášny list musíte však po návrate legalizovať na našej matrike.

Ideálnym miestom na nakupovanie je hlavné mesto Santo Domingo. V blízkosti historického centra Zona Colonial nájdete širokú ulicu premenenú na pešiu zónu El Conde, kde je množstvo obchodov. Ceny sú určite nižšie ako na pobreží, ale nie všetko je originál. Dohadovanie o cene je bežné a priam sa vyžaduje. Za pozornosť stojí aj veľký trh s ovocím a zeleninou – pravou – na Mercado Modelo.

 

Zdroj/autor: dominicannfo,mzvsr,eglanc,drom

 

VIDEO Dominikánska republika
 



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jupiterimages

Hodnotenie článku:
4.2/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa