EXTRA Perfektný džob

2009-01-14 12:30:00 |   |    | 

AUSTRÁLIA- Hľadá sa správca ostrova, náplň práce - šesťmesačné leňošenie na ostrove v austrálskej Veľkej koralovej bariére, plat 150 tisíc austrálskych dolárov.



V Austrálii hľadajú dobrovoľníka, ktorý by polroka žil na opustenom ostrove Hamilton. Ako napísal britský denník Daily Mail, takmer 160-tisíc záujemcov zaplavilo webovú stránku, ktorá nápor nevydržala.

Je to perfektný džob, keď chcete zabudnúť na to, že mrznete, na hypotekárnu krízu vo Veľkej Británii a môžete pritom zarobiť 150 tisíc austrálskych dolárov za to, že budete sledovať koralové rybky, korytnačky, potápať sa a sem-tam opíšete svoje zážitky na internetovom blogu. Okolo 34 percent návštevníkov stránky boli totiž Briti.

Austrálska rada pre turizmus, ktorá inzerát zverejnila v 18 krajinách, vzápätí informovala, že stránku sa podarilo sfunkčniť a opäť tvrdí, že peniaze chce vyplatiť niekomu, kto bude pol roka pracovať a k jeho povinnostiam bude patriť kŕmenie korytnačiek, sledovanie veľrýb a vyzdvihovanie ostrovnej pošty.

Nie je potrebné vysokoškolské vzdelanie, naopak dobré plávanie, láska k potápaniu sa a iným vodným športom sú nevyhnutné. Výhodou je znalosť angličtiny a náchylnosť k pobytu v prírode.

Úspešní kandidáti, ktorí sa dostanú do úzkeho výberu, budú musieť preukázať svoju "dobrodružnosť" a "ochotu skúšať nové veci." Víťaz bude žiť na ostrove Hamilton s päťtisícovou populáciou, označovanom za drahokam na korune ostrovov Whitsunday pri pobreží Queensland, ale bude navštevovať aj susedné ostrovy.

Na ostrove, kde teploty dosahujú okolo 29 stupňov Celzia, bude polroka žiť v trojizbovej vile s "neopakovateľným výhľadom na lagúnu obkolesenú palmami a plážami s bielym pieskom".

Kto získa túto "životnú príležitosť" správcu ostrova, do práce nastúpi 1. júla, týždenne bude informovať prostredníctvom blogu a na internete bude zverejňovať aj fotografie a videozábery. Bude musieť poskytovať rozhovory a podávať správy aj predstaviteľom turizmu Queenslandu s centrálou v Brisbane.

Tí vyberú 11 kandidátov, ktorých prevezú na ostrov Hamilton na posledný výber. Šťastného uchádzača vyhlásia 6. mája.

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.islandreefjob.com.


 

Zdroj/autor:  islandreefjob,dailymail,sita,tasr,drom

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jupiteimages

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 19. máj. 2024. Meniny má Gertrúda.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa