Benátky spoplatnili záchody

2009-01-26 14:00:00 |   |    | 

TALIANSKO - Benátky zavádzajú od 1. februára WC-lístok, s ktorým budú mať turisti prístup na verejné toalety po celý deň.



O polovicu lacnejší lístok budú mať tí dovolenkári, ktorí si objednajú pobyt v meste lagún online.

     
Benátky chcú týmto opatrením napĺňať prázdnu mestskú pokladnicu. "Ročne navštívi Benátky 20 miliónov turistov, 15 miliónov z nich zostáva v meste len jeden deň a neprenocuje tu. Benátky už nemajú peniaze na obnovu kostolov a pamätníkov, ani na udržiavanie kanálov," posťažoval si starosta mesta Massimo Cacciari.
     
Ďalej kritizoval, že vláda síce dala k dispozícii 4,5 miliardy eur na stavbu veľkého systému ochrannej hrádze MOSE, ktorá bude chrániť Benátky pred povodňami, ale neposkytla nič na opravy stavieb.
     
Od februára zavádza mesto online-systém, vďaka ktorému dostanú turisti zľavu do 30 percent, ak si objednajú pobyt v Benátkach mimo hlavnej sezóny. Ide o ochranu mesta pred sezónnymi nájazdmi turistov.

"Treba plánovať počet turistov, čo sa však nemá diať cez sociálnu diskrimináciu. Všetci majú právo navštíviť naše mesto nezávisle na svojich príjmoch. Benátky však musíme aj chrániť," upresnil hovorca mestskej rady.

 

 

Zdroj/autor: apa,repubblica,tasr,drom

 

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa