KNIHA Kanada

2009-08-24 15:00:00 |   |    | 

IKAR /Jota - Ďalšia lahôdka pre milovníkov cestovania a fanúšikov Rough Guides príručiek. Vydajte sa po Kanade prostredníctvom absolútne spoľahlivých máp, aké v iných sprievodcoch nenájdete. Vyberte si miesta, ktoré chcete navštíviť a nechajte sa inšpirovať desiatkami fotografií.



Sprievodca ponúka poučný výklad o histórii a živote miestnych obyvateľov, a predovšetkým nádheru kanadskej krajiny. Dozviete sa v ňom o vysokých prílivoch v Bay of Fundy či opevnenom Starom meste v Québecu. Nechýbajú rozsiahle zoznamy najlepších miest na pobyt a stravovanie pre rôzne náročných turistov.

Nenechajte si ujsť niektorú z atrakcií a zaujímavostí Kanady. Napríklad kanadskú Arktídu plnú obrovských ľadovcov. Mount Logan – najvyššiu horu Kanady či najväčšiu rieku Mackenzie. Státisíce cestovateľov a turistov láka do Kanady aj Toronto a jeho veža CNN, ktorá meria 553,5 metra. Bola postavená v rokoch  1973 až 1976. Štíhla veža má vo výške 335 metrov rozšírenú časť, v ktorej sa nachádzajú zariadenia na televízne vysielanie, reštaurácia, kiná, vyhliadka a ďalšie atrakcie. Vo výške 457 je druhá vyhliadková plošina.

Nádherné sú Niagara Falls (Niagarské vodopády), ktoré ležia na hranici s USA. V blízkosti vodopádov je viktoriánske mestečko Niagara on the Lake.

Kanada - turistický sprievodca ponúka aj zaostrenie na Montreal – Staré mesto, centrum s mrakodrapmi, novogotická bazilika Notre-Dame z 19. storočia, Mount Royal s výhľadom na mesto, Bobrie jazero, zábavný park La Ronde, Akvárium. Ottawa zasa ponúka Parliament Hill (parlamentný pahorok) s dominantou Peace Tower, ktorá je vysoká 98 metrov. V Ottawe je známe Národné umelecké centrum, sídlo baletu, opery a divadla. Nachádza sa vedľa záhrady s výhľadom na Rideau Canal. Tento 200 km kanál v zime zamŕza a je prírodným klziskom.

Kanada má veľa národných parkov a národných historických parkov ako napríklad: Riding Mountain (kde sa voľne preháňajú stáda bizónov), Point Pelee, Cape Breton Highlands a Nahanni. Národný park Nahanni je známy krásnymi Virginiinými vodopádmi a horúcimi prameňmi.

No a napokon, zažite polárnu žiaru - v meste Churchill ju možno vidieť takmer 300 nocí v roku. Bonusom je multimediálne DVD o Kanade.

 

Kanada

Autor: Kolektív 

Vydavateľ: Jota/Ikar 
Počet strán: 1358
Väzba: Paperback
Jazyk: český
Rok vydania: 2008
Bežná cena: 58,75 eur


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa