DOMA Prvá nudistická pláž na kúpalisku

2009-05-19 09:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Kúpalisko Vadaš v Štúrove otvorí ako prvé kúpalisko na Slovensku nudistickú pláž.



Nudisti sa budú môcť slniť od 1. júna na streche budovy krytej plavárne. Okolie je ohradené, aby boli skrytí pred očami prípadných zvedavcov.

Nudisti zaplatia rovnaké vstupné ako ostatní návštevníci. K dispozícii budú mať jeden bazén a po zahalení sa, samozrejme, aj všetky ostatné bazény kúpaliska. Okrem nudistickej pláže pribudne aj nový rodinný tobogan do bazéna Hviezda široký tri metre a dlhý 13,6 metra. Od tohto roka sa bude za užívanie kĺzačiek platiť tri eurá na deň.

Ďalšou novou atrakciou je plážový futbal. Kúpalisko je otvorené od začiatku mája, k dispozícii sú všetky bazény okrem detského, ktorý býva otvorený len cez víkendy, a bazénu s vlnobitím, ktorý bude prístupný od júna. Ceny vstupného zostali na úrovni minulého roka, dospelí zaplatia na deň päť eur. Zmenil sa systém vstupu do areálu kúpaliska, možný bude cez turnikety a závory.

Vedenie kúpaliska Vadaš a mesta Štúrovo prezentovalo minulé leto médiám projekt kompletnej revitalizácie areálu. Ambiciózne plány však narušila súčasná hospodárska kríza. Zatiaľ sa z nich nezrealizovalo nič. V júni by malo padnúť rozhodnutie, či sa začne na jeseň s realizáciou aspoň prvej etapy, ktorá zahŕňa päť nových toboganov. Investíciu by hradilo kúpalisko z vlastných príjmov a z úverov. Stopercentným vlastníkom spoločnosti Vadaš, s.r.o. je mesto Štúrovo.

Kúpalisko Vadaš má kapacitu 12 500 návštevníkov a za sezónu ho navštívilo okolo 600 000 ľudí. Len polovica návštevníkov býva zo Slovenska, 30 - 40 percent zvykne prísť z Čiech, desať percent z Maďarska, zvyšok tvoria Poliaci, Nemci a iní. História kúpaliska siaha do roku 1978. Na ploche 25 hektárov je deväť bazénov, z toho dva kryté.

 

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa