DOMA Začala sa pltnícka sezóna na Hrone

2009-06-01 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Pltníci zo zvolenského Prvého pltníckeho združenia na Hrone otvorili počas víkendu slávnostným odomknutím Hrona a prvou plavbou zo Zvolena do vodáckeho tábora v Budči, novú sezónu vodnej cesty Tancujúce plte na Hrone.



Základná trasa Tancujúcich pltí na Hrone viedla z lodenice v Budči do Hronskej Dúbravy. Mala 10 kilometrov a jej splav trval zhruba dve hodiny. Záujemcovia si však mohli objednať aj plavbu na ďalších trasách na 60-kilometrovom úseku Hrona od Banskej Bystrice po Žarnovicu-Revište.

Z Banskej Bystrice po Revište je to dvojdňový splav. Turistom sú k dispozícii štyri 12-miestne plte rovnakého typu, v akých vozia turistov pltníci na Dunajci. Každú vedú po dvaja pltníci, korí prešli odbornými skúškami a počas plavby poskytujú turistom aj sprievodné slovo o zaujímavostiach okolia.

Pltnícka sezóna potrvá do konca augusta, v závislosti od stavu vody v Hrone. Zvolenskí pltníci začali vodnú cestu Tancujúce plte na Hrone prevádzkovať v roku 2005. Plavby sú zatiaľ nepravidelné, iba na objednávky.

 

 

Prvé pltnícke združenie na Hrone

Matúšov dvor
Duklianskych hrdinov 4635
60 01 Zvolen
Tel.: 0908 449 479
E-mail: stano.iv@centrum.sk

 

Zdroj/autor: sita, plte, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Pltnícke združenie

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa