DOMA Bratislava na korčuliach

2009-06-27 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Dnes štartuje 6. ročník podujatia Bratislava-inline. Do ulíc sa v sprievode polície vydajú stovky korčuliarov.



6. ročník bratislava-inline sa bude konať počas celých letných prázdnin od 26. júna do 1. septembra 2009, každý piatok (okrem poslednej jazdy, ktorá je symbolicky v posledný deň prázdnin – utorok, 1.9.).

Spolu je tak naplánovaných 11 jázd na kolieskových korčuliach po večernej Bratislave. Zúčastniť sa môže ktokoľvek, kto vie korčuľovať, zabrzdiť a má chuť spojiť sa s asi tisíckou ďalších korčuliarov a užiť si tento šport inak ako na známej hrádzi. Bratislava-inline má svoju špecifickú atmosféru – jazdí sa večer, s hudbou, po cestách obyčajne vyhradených vozidlám a hlavne s dobrou náladou.

Piatkové večerné jazdy mestom na kolieskových korčuliach sa v Bratislave konajú od roku 2004. Nie sú živelným korčuľovaním po meste, ide o organizovaný prejazd po cestách v sprievode polície, inlineteamu a prvej pomoci. Cesty nie sú úplne uzavreté – dav korčuliarov je vpredu i vzadu obklopený policajnými autami, motorkami a sprievodnými vozidlami, ktoré určujú trasu, tempo a priebežne zastavujú dopravu. Prítomná je i sanitka, ktorá reaguje v prípade zložitejšieho zranenia. Na bezpečnosť však musí dbať aj každý sám. Keďže terén je nerovný, odporúča sa nosenie prilby a chráničov (pre deti povinne).

Stretávanie začína vždy o 20.00 na priestranstve za Auparkom, štartuje sa o 21.00, končí približne o 22.45 návratom na miesto štartu. Jazdí sa primeraným tempom - rýchlejší korčuliari si vpredu zašprintujú, pomalší jazdia opatrnejšie na konci. Akcia však určite nie je pre úplných začiatočníkov. Trasy majú približne 12 km, vedú cez Staré Mesto a Petržalku a budú sa striedať.

Pred každou jazdou prebiehajú sprievodné akciekoncerty (10.7. a 1.9.), súťaže, karneval, hudba, freeskate exhibície. Fungovať budú dve požičovne korčúľ spojené so základným poradenstvom a drobným servisom. Rozšíri sa tiež inline škola, kde začiatočníkov naučia základný postoj či techniky brzdenia. Na štarte i v prestávke sa ľudia môžu osviežiť nealko nápojmi a pitnou vodou. Tak ako každý rok, celú sezónu sa bude súťažiť o hodnotné ceny, ktoré sa vylosujú na poslednej jazde.

 

Bratislava-inline
Stará Vajnorská 37
831 04 Bratislava
E-mail:
info@bratislava-inline.sk
Web: www.bratislava-inline.sk

 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa