ČESKO Zámok v Raduni

2009-07-26 12:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - Zámok v Raduni tento rok rozšíri prehliadkovú trasu o reprezentačnú jedáleň.



Návštevníci zámku tak budú mať možnosť urobiť si predstavu o spôsobe stolovania a stravovacích návykoch šľachtickej rodiny.

Od tohto mesiaca bola sprístupnená nová reprezentačná jedáleň, kde vedľa zrekonštrovanej slávnostnej šľachtickej tabule visí obraz Pochod armády neznámeho nemeckého alebo rakúskeho maliara. Zreštaurovaný obraz patrí k pätnástim kusom, ktoré sa zachovali z niekdajšieho autentického zariadenia raduňského zámku.

Zároveň bola sprístupnená nová historická kúpeľňa s výnimočnou kolekciou hygienických, galantérnych a kozmetických potrieb.

Okrem novo zreštaurovaného a doposiaľ nevideného nábytkového zariadenia bude tvoriť ich zariadenie mimoriadne atraktívny súbor stolového servisu, náčinia, dekorácií a stolového textilu z obdobia 19. a prvej polovice 20. storočia, ktoré sa podarilo získať zo zbierkových nákupov a zberov posledných rokov.

Pôvodne renesančný objekt bol v rokoch 1816 až 1822 prestavaný grófom Janom Larisch- Mönnichom na vybrane zariadenú empírovú rezidenciu, obklopenú komorným prírodne-krajinárskym parkom podľa anglickej inšpirácie. V 2. polovici 19. storočia, za kniežat Blücherovcov z Wahlstattu, boli prevedené rozsiahle úpravy exteriérov a interiérov, podnietené dobovým romantizmom a historizmom.

 

 

 

Štátny zámok Raduň

Zámecká 67
747 61 Raduň
Tel.: +420 553 796 119
E-mail: radun@ostrava.npu.cz
Web: www.zamek-radun.cz
 

Zdroj/autor: 133premier, CzechTourism, zamekradun, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa