DOMA Sedem divov trenčianskeho kraja

2009-08-03 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Štyri hrady, Trenčiansky, Beckov, Čachtice, Považský a vížazný Bojnický zámok, sa dostali do elitnej sedmičky súťaže Sedem divov Trenčianskeho samosprávneho kraja.



V hlasovaní, ktoré prebiehalo od 22. júna do 21. júla na internetových stránkach Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a prostredníctvom regionálneho týždenníka o tom rozhodli obyvatelia kraja.

Do elitnej sedmičky sa v hlasovaní verejnosti dostali Bojnický zámok (získal 2403 hlasov), Trenčiansky hrad (2163), hrad Beckov (1578), Mohyla M.R.Štefánika na Bradle (1375), Čachtický hrad (1249), rímsky nápis na skale Trenčianskeho hradu (1160) a Považský hrad (1052).

V súťaži vyberala verejnosť spomedzi 21 najzaujímavejších diel ľudských rúk a umu a jej cieľom bolo podporiť turistický ruch v regióne. Do hlasovania sa zapojilo 4349 hlasujúcich.


"Som rád, že do hlasovania sa zapojilo viac ako 4000 ľudí a rovnako ma teší návšteva, aká sa dnes zišla na Trenčianskom hrade. Motto celej súťaže 'Poznaj a chráň' sa dostalo do povedomia. Vydali sme prezentačnú brožúrku, kde sme prezentovali nielen sedem víťazných divov, ale všetkých 21 nominácií. Podstatné však je, že sme ľuďom pripomenuli, čo je pekné v našom kraji, na čo by mali byť hrdí a čo by mali propagovať," povedal predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Pavol Sedláček bezprostredne po slávnostnom vyhlásení výsledkov súťaže, ktoré bolo súčasťou sobotného galavečera 16. Trenčianskych hradných slávností.


 

Zdroj/autor: tsk,tasr,drom

VIDEO Bojnice

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa