ČESKO ZOO Ostrava

2009-08-04 10:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA/ video - Zoologická záhrada v Ostrave bola založená v roku 1951 a rozkladá sa na ploche 100 hektárov listnatých lesov s rybníkmi.



Nedávno bola zoologická časť rozšírená o tri botanické chodníky, ktoré otvárajú návštevníkom doposiaľ neprístupné časti areálu zoo a prepájajú ich so zoologickými expozíciami. Šesť kilometrov nových ciest a chodníkov parku nielen nenásilne prepája zoologické expozície s okolitou cennou a zachovanou krajinou, ale ponúka aj celú radu nových pobytových a vzdelávacích priestorov pre malých i veľkých návštevníkov – Vtáčiu lúku, Slnečnú lúku, Ihrisko pri slonovi či Altánok.

Botanickým parkom prevedú návštevníkov tri chodníky. Najvýraznejší z chodníkov je Cesta vody, ktorá vedie po východnej hranici areálu zoo pozdĺž vodných plôch, takže návštevník, ktorý sa rozhodne pre prechádzku touto trasou, príde s vodou do priameho kontaktu. Dostane sa tak do blízkosti potokov, lesných tôní a rybníkov.

Svojrázny charakter má taktiež Cesta lesa, ktorú tvorí sústava lesných cestičiek, a ktorej dominujú buky a odpočinkové miesto s vyhliadkou na rybník.

Tretí chodník nazvaný Cesta tieňov je náročnejšou trasou. Návštevníci sa na všetkých cestách môžu pohybovať po drevených chodníkoch z nahrubo opracovaných kmeňov, mostoch alebo lesných chodníkoch. V spojení s informačným systémom tak ostravská zoo ponúkla svojim návštevníkom ďalšie možnosti trávenia voľného času.

Ostravská zoo v posledných rokoch prechádza výraznou premenou a návštevníci tak môžu uvidieť radu nových expozícií zvierat – z tých posledných napríklad Malú Amazonku predstavujúcu niektoré zvieratá juhoamerického pralesa, expozíciu pre pandy červené a žeriavy, voliéry vtákov z Tibetu a Číny a ďalšie. Z veľkých zvierat iste zaujmú slony, hrochy, tigre, medvede, žirafy alebo šimpanzovia. Z tých menších potom najvzácnejšie chované druhy – vzácna kolekcia madagaskarských lemurov, z ktorých niektorých môžete vidieť len v Ostrave.

Aby mali návštevníci možnosť dozvedieť sa viac zaujímavostí zo života zvierat, môžu sa s výnimkou zimných mesiacov zúčastniť komentovaného kŕmenia vybraných druhov zvierat (napríklad medveďov, šimpanzov, hrochov, žiráf alebo slonov).

 

 

 

Zoologická záhrada Ostrava

Michálkovická 197
710 00 Ostrava
Tel.: +420 596 241 269
Fax: +420 596 243 316
E-mail: info@zoo-ostrava.cz
Web: www.zoo-ostrava.cz

 

Zdroj/autor: 133premier, CzechTourism, zooostrava, drom

VIDEO ZOO Ostrava



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa