SACR Rusi a kúpele

2009-09-08 08:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Hoci najpočetnejšou klientelou slovenských kúpeľov sú tradične hostia a pacienti z Nemecka, záujem popri ďalších krajinách ako Česko prejavili najnovšie aj občania v rusky hovoriacich krajinách.



Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) reagovala na túto situáciu a pripravila prehliadku vybraných kúpeľných zariadení pre ruských a ukrajinských touroperátorov.

     
Podľa SACR Európa volá po výraznejšej realizácii programov zameraných na zdravotnú prevenciu. Práve Slovensko ponúka produkt so silným medicínskym zázemím, ktorý sa darí do zahraničia dlhodobo dobre vyvážať.

Budú to kúpeľné mestá Bardejov, Vyšné Ružbachy, Lúčky, Piešťany, Trenčianske Teplice a Turčianske Teplice, ktoré navštívia ukrajinskí a ruskí touroperátori.
     
Pod vedením SACR budú touroperátorom v rámci pobytu v menovaných kúpeľných mestách ponúkať zdravotný turizmus spojený s možnosťami spoznávať aj historické okolie. Sami si vyskúšajú niektoré procedúry priamo v kúpeľoch.

S cieľom zmapovať aspoň časť destinácie v regióne kúpeľov bude v programe hostí figurovať napr. aj návšteva Staroľubovianskeho hradu a skanzenu, splav po rieke Dunajec a pobyt v rekreačných strediskách Vysokých Tatier.
     
"Domnievame sa, že práve kúpeľné spoločnosti patria medzi najlepšie pripravené realizovať tieto preventívne programy pre domácu a zahraničnú klientelu," potvrdila SACR.

 

Slovenská agentúra pre cestovný ruch
Dr. Vl. Clementisa 10
821 02  Bratislava
www.sacr.sk

Zdroj/autor: sacr,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 11. máj. 2024. Meniny má Blažena.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa