RAKÚSKO Štajersko

2009-09-11 11:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Medzi ľadovcom Dachsteinu a vinohradníckym regiónom vám Štajersko ponúka inšpirujúcu zmes nedotknutej prírody a vzrušujúcich umeleckých klenotov.



Vyberte sa do Horného Štajerska, po stopách minulosti, napríklad po historickej štajerskej vodnej ceste (Steirische Wasserstraße), štajerskej železnej ceste (Steirischen Eisenstraße) alebo po stopách pútnikov a procesií.

Malebná krajina okolo jazera Aussee, s horskými lúkami a starými zákutiami vás naladí romanticky. Región Dachstein-Tauern je osvedčeným miestom pešej turistiky pre celé rodiny. Údolie rieky Mur vás po celý rok očakáva s príležitosťami na šport a s krásou historických starých kláštorov.

V okolí Grazu doznieva pulz rýchleho životného rytmu hlavného mesta krajiny. Vo východnom Štajersku a krajine termálnych prameňov je najsilnejším magnetom blahodarná liečivá sila minerálnych vôd.

O upevnenie zdravia a načerpanie nových síl sa postará päť moderných "chrámov" wellnessu. A napokon – na juhu Štajerska, v regióne nazývanom (ako inak) Weinland, leží pôvabné vinohradnícke mesto Leibnitz, známe ako miesto radosti pre oči i maškrtný jazyk.

 

 

Steirische Tourismus GmbH

St.-Peter-Hauptstrasse 243
A-8042 Graz
Tel.: +43 (0)316/4003-0
Fax: +43 (0)316/4003-10

 

Zdroj/autor: austriainfo, steiermark, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa