DOMA Kúpele Piešťany zmenili klientov

2009-09-18 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Úbytok hostí z Nemecka a Česka ako tradičných klientov piešťanských kúpeľov, nahradili v tomto roku arabskí a slovenskí klienti.



Ceny kúpele ponechali na úrovni vlaňajška. "Následky svetovej hospodárskej krízy pocítili aj naše kúpele," uviedla manažérka a. s. Slovenské liečebné kúpele (SLK) Piešťany Jana Štefečková Beňačková.

     
"Kúpele Piešťany za osem mesiacov navštívilo 4942 klientov z Česka a 7671 hostí z Nemecka, čo bol medziročne pokles - z ČR o takmer 2000 a z Nemecka o viac ako 3000 osôb," konkretizovala. Napriek poklesu počtu nemeckých klientov sa ich priemerná dĺžka pobytu zvýšila z 9 na 11 dní. "Naopak, hotelové prevádzky zaznamenali 2375 arabských a 15 667 slovenských klientov. V oboch prípadoch to bolo medziročne menej len o 100 klientov."
     
Kúpele Piešťany spolupracujú s piatimi zdravotnými poisťovňami v SR a s polovicou poisťovní v ČR. Majú uzatvorené dve zmluvy s poisťovňami v Nemecku. Liečebný pobyt čiastočne hradí Techniker Krankenkasse a zdravotná poisťovňa Betriebs-Krankenkasse. Dohodnúť sa na preplatení liečby však klient môže na základe odporučenia s ktoroukoľvek nemeckou zdravotnou poisťovňou.
    
Poisťovne v SR a ČR preplácajú v kúpeľoch celý pobyt a prispievajú aj na liečbu na základe indikácii. V prípade Kúpeľov Piešťany sa indikácie týkajú pohybového ústrojenstva, niektorých neurologických ochorení a stavov po úrazoch a operáciách. Nemecké poisťovne fungujú systémom úhrady liečby spätne.
     
Prebiehajúca kríza je podľa slov manažérky výzvou na nové služby. Ponúkajú akciové pobyty pre individuálne subjekty, aj pre obchodných partnerov - cestovné kancelárie (CK). Stálych klientov sa snažia presvedčiť direct mailingom, nových získavajú účasťou na rôznych výstavách a odborných workshopoch.

"Tento rok SLK Piešťany prvýkrát využívajú aj last minute ponuky, keďže trend ukazuje, že väčšina ľudí si momentálne kupuje dovolenku na poslednú chvíľu," upozornila. 

     


Zdroj/autor: slk piešťany,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa