DOMA Nitrianske oslavy českej kultúry

2009-10-08 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Českú hudbu, výtvarné umenie, divadlo i kuchyňu prinesú do Nitry Dni českej kultúry.



Konajú sa pod záštitou Veľvyslanectva Českej republiky na Slovensku oddnes do nedele 11. októbra. Dnes bude v Starom divadle výber najlepších scénok dvojice Šimek – Sobota v programe „Ze „Soboty“ znovu na Šimka“.

Oficiálne otvorenie Dní českej kultúry je naplánované na 18.00 v Synagóge, kde bude koncert Ensemble Lyrique. Program pokračuje koncertmi Xaviera Baumaxa vo Valašskom šenku, kde sa zároveň nachádza Galéria Bolka Polívku a Jiřího Zmožka v Starom divadle Karola Spišáka.

České kraje zblízka je názov prezentácie českého turizmu, ktorá bude v sobotu v Synagóge. Milovníci umeleckého slova si budú môcť potom vychutnať autorské čítanie s Kateřinou Tučkovou Vyhnání Gerty Schnirch. Rock Club NaOZZaY prináša do pestrej palety podujatí koncert legendárnej undergroundovej skupiny The Plastic People Of The Universe.

V priestoroch Bunkra Nitrianskej galérie bude v sobotu a v nedeľu prezentácia Markéty Kubačákovej s názvom Home Nets (to be continued).

České jedlá ponúknu reštaurácie Átrium, Irish Pub a Patriot restaurant. Atmosféru pri jedle navodí bluegrass v podaní Jazz Clubu Kroměříž. Nitrianske Rádio Max venuje počas Dní českej kultúry vo svojom vysielaní priestor českej hudbe.

 

 

 

Turistické informačné centrum Nitra

Štefánikova tr. 1
949 01 Nitra
Infotel: +421/ 37/ 16 186
Tel.: +421/ 37/ 741 09 06
Fax: +421/ 37/ 741 09 07
E-mail: info@nitra.sk
Web: www.nitra.sk

 

Zdroj/autor: sita, nitra, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa