AUTOM Dušičkový nápor

2009-10-29 08:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Motoristi na Slovensku by mali v období nadchádzajúceho Sviatku Všetkých svätých rátať so zhustenou premávkou, prvý väčší nápor na cestách možno očakávať už dnes..



Doprava zhustne najmä v okolí Bratislavy, lebo mnoho ľudí si zrejme zoberie dovolenku a predĺžený víkend strávi s rodinou v jednotlivých regiónoch Slovenska. Potvrdilo to aj Stella Centrum mapujúce dopravnú situáciu. Na cestách pribudne i policajných hliadok. Železnice posilnia spoje.

   
"Vážnejšie dopravné obmedzenia na cestách ale zatiaľ nehrozia, nejaký vážnejší problém na niektorom z hlavných cestných ťahov nie je. Treba však jazdiť opatrne, lebo autá vytiahnu aj sviatoční vodiči, ktorí majú vozidlá počas celého roka zaparkované niekde pod plachtou. Hlavne v okolí cintorínov treba opatrnosť," poznamenal Vladimír Michal zo Stella Centra.
   
Šoférom na príjazdových cestách k cintorínom a priľahlých parkoviskách by mali pomáhať policajti, ktorí budú v prípade potreby usmerňovať premávku. "Zamerajú sa na disciplínu a ohľaduplnosť účastníkov cestnej premávky, najmä vodičov motorových vozidiel voči chodcom v blízkosti cintorínov," upozornil hovorca policajného prezídia Martin Korch. Na plynulosť dopravy budú muži v uniformách dohliadať tiež na hlavných cestných ťahoch a križovatkách v jednotlivých mestách.
   
Polícia navyše od dneška na slovenských cestách rozbehla šesťdňovú akciu zameranú najmä na rýchlosť áut alebo požívanie alkoholu a drog vodičmi.
   
V okolí cintorínov niektorých miest budú hliadkovať tiež mestskí policajti. Mali by zabrániť napríklad vlámaniam do zaparkovaných áut alebo krádežiam vencov.
   
Zvýšený počet pasažierov v období sviatku očakávajú tiež zástupcovia Železničnej spoločnosti Slovensko. Pripravili preto tri desiatky posilových vlakov, štrnásť z nich pôjde 1. novembra. Železničiari posilnili spoje napríklad na hlavnom ťahu medzi Bratislavou a Košicami alebo medzi Košicami a Prahou. V nasledujúcich dňoch pribudnú tiež mestské autobusové linky napríklad v Žiline či Košiciach.
   


Zdroj/autor: zssk,stellacentrun,čtk,sita,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa