AUTOM Zo Senca do Bratislavy v troch pruhoch

2009-10-27 08:45:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vodiči už jazdia na úseku diaľnice D1 v smere zo Senca do Bratislavy v troch jazdných pruhoch. Zatiaľ chýba odstavný pruh.



Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v predstihu začala postupne otvárať rozšírené časti frekventovanej cesty medzi hlavným mestom a Trnavou.

Na celom takmer 38-kilometrovom ťahu sa má jazdiť v troch užších pruhoch obojsmerne v polovici novembra.

   
"V noci z 24. októbra na 25. októbra sme začali proces realizácie trojpruhového usporiadania na tomto úseku," poznamenal v tlačovej správe Jánošík. Po otvorení by NDS chcela ďalej rozšíriť cestu tak, aby vznikol aj štandardný odstavný pruh, dodal.
   
NDS otvorí prerobenú časť diaľnice v predstihu. Stavebné práce boli pôvodne naplánované do mája 2010, neskôr sa termín ukončenia posunul na koniec tohto roka. Rekonštrukcia cesty bola rozdelená na viacero častí, ktorých výstavba na seba nenadväzovala. Vodiči na vyťaženom cestnom ťahu museli strpieť viaceré dopravné obmedzenia, vrátane dočasne zníženej rýchlosti.
   
Okrem rozšírenia D1 sa v budúcnosti počíta aj s vybudovaním súbežných dvojpruhových ciest v každom smere, ktoré budú slúžiť ako zberná komunikácia pre priľahlé obce a mestá.

Zberné jednosmerné cesty vedené v po oboch stranách diaľnice sa na budú napájať na D1 v miestach mimoúrovňových križovatiek. Ich vybudovanie umožní podľa Jánošíka regulovať dopravu počas údržby alebo v prípade veľkých kolíznych situácií.
   

 

Zdroj/autor: nds,čtk,drom

VIDEO (Sme) Do Bratislavy troma pruhmi


 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: nds

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa