Mikuláš a advent pri Dunaji

2009-12-04 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Adventné trhy na zámkoch, v zrúcaninách hradov, v záhradách, to všetko čaká na návštevníkov tohto roku v regióne lužných lesov.



Aby ste sa správne naladili na zimnú atmosféru, aj keď zatiaľ bez snehu, môžete si vybrať z ponuky mnohých adventných trhov ktoré sa budú konať v tomto čase na rôznych miestach pozdĺž Dunaja.

  • Predvianočnú atmosféru adventu môžete zažiť  v barokovom majeri cisárskeho zámku Schloss Hof, už v  nasledujúcich dňoch a to nielen počas víkendu. Od soboty, 5. až do utorka, 8. decembra 2009 od 10 do 18 hodiny, budú otvorené brány barokového zámku Schloss Hof. Remeselníci, kaukliari, pekári, cukrári, mäsiari, predavači  ručne vyrobených vianočných ozdôb, tí všetci sa budú uchádzať o Vašu priazeň.

Pre malých i veľkých je pripravená špeciálna atrakcia: v maštaliach budú hrať hlavnú úlohu poníky, ovce, kozy a samozrejme u detí obľúbené biele osly. Príde aj Mikuláš, pozve deti na rôzne hry, do zoologickej záhrady a na rôzne podujatia. Od 11 hod. do 12 hod., a od 14 do 16 hodiny sú pripravené pre deti shetlandské poníky pre jazdenie. Nepremeškajte možnosť pozrieť si živý betlehem a svätú rodinu v barokovom majeri. Vstup:€ 2,– / voľný do 18 rokov aj so sezónnou kartou 2009

 

  • Ježiškov trh bude aj v zámku Schloss Prugg v meste Bruck/Leitha od 4. do 8. decembra. Ponúkať budú umelci vlastnoručne vyrobené diela, ručné práce aj umelecké diela. Veľké gaštany, chutné pečivo, sladkosti, perníky, včelie produkty aj špeciality z diviny takisto potešia maškrtné jazýčky.

 

  • V dňoch 5. a 6. decembra pozývajú pracovníci zámku Schloss Eckartsau vždy od 10.00 na adventný trh. Nádherný dedinský zámok s veľkou históriou očarí zákazníkov rozprávkovou atmosférou. Vo dvore zámku nájdete všetko to, čo predavači sami vyrobili. Rendžeri Národného parku sa budú podieľať na rendžerskej šou zvanej: „Lužné lesy- svet zvierat v zime“. Rámcový program budú dopĺňať predstavenia kováčov, výstava jasličiek, ako aj pestré bábkové divadlo pre deti.

 

 

Donau Niederösterreich Tourismus GmbH
Schlossgasse 3
A - 3620 Spitz an der Donau
Tel.: +43 2713 300 60-60
E-mail:
urlaub@donau.com
Web: www.donau.com, www.wachau.at
 

Zdroj/autor: sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa