KNIHA Divy Slovenska

2010-08-25 17:30:00 |   |    | 

Netradičný pohľad na našu krajinu a jej krásy od špičkového fotografa Karola Kállaya a znalca a milovníka Slovenska Ernsta Hochbergera.



Okrem turistami vyhľadávaných lokalít sa zamerali aj na tie menej známe, mnohým z nás dokonca aj celkom cudzie. Čítanie knihy je tak objavovaním a poznávaním Slovenska. Je neuveriteľné, ako dokáže dedinka na konci sveta ukrývať poklady kultúrneho dedičstva, ktoré si určite zaslúžia našu pozornosť.

Divy Slovenska ponúkajú nielen množstvo sakrálnych a svetských pamätihodností, ale aj dedičstvo ľudovej architektúry či krásy prírody. Dôverne známe zobrazenia prírody sú predstavené z iného zorného uhla – z bočných chodníčkov, netradičných uhlov, ktoré odporučili autorom miestni. Vznikli tak väčšinou neopozerané zábery, z ktorých vystupujú jedinečné detaily, na prvý pohľad možno prehliadnuteľné a často nepovšimnuté. Práve v tom je unikátnosť tejto publikácie.

Kvalitné a výstižné fotografie výborne dopĺňa komentár E.Hochbergera, z ktorého cítiť fundovanosť a lásku k Slovensku. Je vecný, informačne nabitý, ale súčasne doplnený – a osviežený – rôznymi povesťami, legendami a príbehmi. Dozvieme sa tak aj o slávnych šľachtických rodoch, o osude chudobnej grófky z Oponíc, ktorá sa stala albánskou kráľovnou či príbeh o soche cisárovnej Sisi v Bardejovských kúpeľoch, ktorú len klamstvá zachránili pred zničením.

Každá zo 100 ilustrovaných dvojstrán predstavuje niektorý región Slovenska, čím je publikácia vyvážená a zachytáva rôzne kúty našej krajiny. Vznikol tak komplexný obraz s veľkým počtom jedinečných pokladov slovenskej kultúry.

 

Divy Slovenska (2. vydanie)

Autor: Kállay Karol-Hochberger Ernst 
Vydavateľ: IKAR 
Počet strán: 208
Väzba: viazaná
Formát: 177x246 mm
Rok vydania: 2010
Bežná cena: 7,63 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa