DOMA Zima v Múzeu oravskej dediny

2010-02-17 11:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Zažite čarovné večery v Múzeu oravskej dediny v Zuberci.



Večer v múzeu  - od 18. februára do 10. marca 2010 každú stredu (prípadne štvrtok, piatok) o 17:30 hod. - večerná prehliadka s lampášmi a posedením pri ľudovej hudbe (vstupenky len v predpredaji).

Čakať na vás budú lampáše, s ktorými sa prejdete po múzeu, vypočujete si veselé príhody zo života ľudí žijúcich na Orave, posedíte si pri ľudovej hudbe, oravských piesňach a tancoch a pochutíte si na medovine alebo čokoláde.

Vstupné na Večer v múzeu je pre dospelých 4 eurá, pre deti 2 eurá.

 

Múzeum je umiestnené v prekrásnom podhorskom prostredí v podhorí Roháčov. Pôvodne boli na tomto mieste iba pasienky. V roku 1967 sa tu začalo stavať múzeum, do ktorého sa postupne premiestňovali domy z rôznych oravských dedín. Viac ako 50 stavieb ľudovej architektúry je tu rozostavených v niekoľkých celkoch, ktoré pripomínajú jednotlivé časti Oravy – Dolnooravský rínok, Zamagurská ulica, Goralské lazy. Nechýbajú tu ani technické stavby ako mlyn na vodný pohon, plátennícky mangeľ na hladenie modrotlače, olejáreň, hrnčiarska pec a iné. Nad „dedinkou“ sa týči drevený gotický kostol sv. Alžbety Uhorskej zo začiatku 15. storočia z obce Zábrež.

Kostol s neskorogotickým maľovaným stropom a s funkčným barokovým organčekom je ozajstným klenotom múzea. Zariadenie domov a chov domácich zvierat (v letnom období aj pestovanie typických plodín) umožňujú návštevníkom predstaviť si život a prácu Oravcov v minulosti.

 

 

 

Múzeum oravskej dediny
Brestová 850
027 32 Zuberec
Tel.: +421 43 5395 149
E-mail:
muzeum@zuberec.sk
Web: www.muzeum.zuberec.sk

 

Zdroj/autor: muzeumzuberec, drom

VIDEO Zima v Múzeu oravskej dediny



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.7/5 (3 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa