KNIHA Kuba

2010-03-02 17:05:00 |   |    | 

Aktuálny sprievodca z renomovaného nakladateľstva Lonely Planet / Svojtka&Co.



Perla Antíl, ostrov žiarivej tropickej zelene, miešaných nápojov, preslávených cigár a krásnych žien. Pláž všetkých pláží Varadero s iskrivo žiarivým pieskom, rázovité koloniálne štvrte Havany, povestná flotila amerických áut z 50. rokov na kubánskych cestách.  Pohárik daiquiri, nebeská chuť cigár Cohiba, preslávený rum... Vitajte na ostrove Kuba.

Nikto nepozná Kubu tak dobre ako vydavateľstvo Lonely Planet. Toto druhé vydanie sprievodcu obsahuje všetko, čo potrebujete vedieť, aby ste túto krajinu spoznali z jej najlepších stránok.

Či už sú to farbisté architektonické pamiatky Havany, alebo chcete leňošiť na odľahlých plážach, prípadne po vzore slávneho spisovateľa Ernesta Hemingwaya rybárčiť na voľnom mori pri brehoch Cayo Guillermo. Autori sprievodcu sú skúsení cestovatelia, ktorí dokážu preniknúť priamo k podstate každej krajiny, ktorú navštívia.

Toto aktualizované vydanie je doslova nabité spoľahlivými, praktickými a najmä nezaujatými informáciami a radami, ktoré pri plánovaní svojej cesty potrebujete. 560 strán ponúka farebnú prílohu venovanú kubánskej hudbe, festivalom, prírodným krásam a architektúre. Nechýba prehľadná kapitola o vidieckych aktivitách a vyčerpávajúce praktické rady vrátane podrobností o doprave.

Milovníci športu majú na Kube doslova raj – od vodných športov (kajaky, vodné bicykle, windsurfing, plachetničky, katamarány) cez tenis, plážový volejbal až po bicyklovanie. Na ostrove sú vynikajúce podmienky na potápanie, zahrať si môžete golf na profesionálnom ihrisku vo Varadere. Nenechajte si ujsť tradičné karibské domčeky z prírodných materiálov, ktoré ostro kontrastujú s komunistickými stavbami.

Neobyčajne milí ľudia vás zdravia na každom kroku, z ulíc znie temperamentná hudba, ľudia tancujú, smejú sa a dodávajú vám skutočnú energiu. Havana je zasa mesto, kde je neustále čo objavovať. Či už kultúrne pamiatky ako Capitol alebo Museo de la Revolucion, alebo vyhlásené a tradičné reštaurácie.


 

Kuba

Vydavateľstvo:  Lonely Planet/Svojtka&Co.
Počet strán: 560 strán
Väzba: brožovaná
Jazyk: český
Rok vydania: 2010
Cena:  23,21 eura 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa