VÝLET Trenčín a okolie

2010-07-10 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Mesto Trenčín je dominantou a krajským mestom Trenčianskeho regiónu.



Nachádza sa na západnom Slovensku blízko hraníc s Českom. Mesto je vzdialené približne 120 kilometrov severovýchodne od hlavného mesta Bratislavy.

Obľúbite si ho na prvý pohľad - je to mesto pohody, zábavy i kultúry, s príjemnou atmosférou. Jeho historické centrum je plné hodnotných kultúrnych pamiatok, nad ktorými sa už dlhé stáročia týči najväčší mestský hradný komplex na Slovensku - majestátny Trenčiansky hrad.

Tisíce návštevníkov prichádza do mesta, aby uvideli Trenčiansky hrad v jeho plnej kráse a vypočuli si jeho najznámejšiu povesť o Studni lásky. Príbehy z minulosti vyrozprávajú múzeá, galérie zasa pohladia vaše oči, hradná skala pripomenie rímske časy, keď sa Trenčín nazýval ešte Laugarício.

Pestrým kultúrnym a spoločenským životom dýcha mesto najmä v lete. Príďte sa zabaviť na najväčší open-air festival na Slovensku - Pohoda, navštívte filmový festival ArtFilm, augustové Trenčianske historické a hradné slávnosti, či jesenný festival tradičnej ľudovej zábavy Pri Trenčianskej bráne, alebo využite niektoré z ďalších možností ako príjemne stráviť čas v tomto dynamicky sa rozvíjajúcom meste.

Množstvo kultúrnych podujatí, zaujímavostí a turistických atrakcií však ponúka nielen mesto Trenčín, ale aj celý región.

Najvyššie položenou železničnou stanicou v regióne a zároveň východiskovým bodom na najvyšší vrch v okolí Inovec nájdete v obci Mníchova Lehota. Titulom Dedina roka 2001 sa môže pochváliť obec Soblahov a starobylým kostolíkom obec Pominovec - Sedmerovec. Najstaršie pútnické miesto na Slovensku Skalka nad Váhom aj v súčasnosti láka množstvo turistov i pútnikov. Neďaleké Trenčianske Teplice s bohatými prameňmi minerálnych vôd a známymi kúpeľmi ponúkajú zase široké možnosti aktívneho oddychu i relaxu.

 

 

 

Kultúrno informačné centrum Trenčín
Sládkovičova ul. 1
911 01 Trenčín
Tel.: +421-(0)32-6504 294
Fax: +421-(0)32-7433 505
Infotel: +421-(0)32-16 186
E-mail:
kic@trencin.sk
Web: www.visittrencin.sk

 

Zdroj/autor: visittrencin, drom

VIDEO Trenčín a okolie



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Vydavateľstvo Dajama/Ján Lacika

Hodnotenie článku:
4.7/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa