ČESKO Zámok v Dobříši

2010-03-11 13:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA/ video - Zámok Dobříš neďaleko Prahy je otvorený celoročne pre širokú verejnosť vrátane expozície a francúzskeho parku.



Zámok ponúka taktiež možnosť ubytovania a usporiadania spoločenských a iných akcií ako napríklad svadieb, rodinných osláv, seminárov, konferencií a podobne.

Na zámku si môžete pozrieť stálu expozíciu 11 izieb v štýle rokoka a klasicizmu, známa je tiež rozľahlá zrkadlová sála, ktorá je využívaná na usporadúvanie svadieb. Veľmi obľúbenou býva aj návšteva francúzskej záhrady zámku, ktorá s kvetinovými ornamentami a zastrihnutými plotmi navodzuje atmosféru viedenského Schönbrunnu.

Pre romantický pobyt na zámku môžete využiť jednu z 10 dvojlôžkových izieb či priamo svadobný apartmán. Ubytovaní hostia môžu zdarma využiť aj hotelové fitness alebo si zapožičať horský bicykel v požičovni hotela.

 

História

Súčasná podoba zámku v Dobříši je z rokov 1745 až 1765, kedy prestavbu uskutočnil Jindřich Pavel Mannsfeld. Jehé dcéra Isabella sa vydala za Františka Gundakara Colloreda. Týmto vznikol šľachtický rod Colloredo – Mannsfeld, ktorý tu pobýval až do roku 1942, kedy bol zámok vyvlastnený nemeckou ríšou, a potom v roku 1945 skonfiškovaný Československým štátom a využívaný ako Domov spisovateľov. V roku 1998 bol zámok spolu s francúzskym a anglickým parkom vrátený do súkromného vlastníctva. Súčasným majiteľom zámku je Dipl. Ing. Jerome Colloredo-Mannsfeld z Rakúska.

 

 

 

Zámek Dobříš
zámek Dobříš č.p. 1
263 01 Dobříš
Tel.: +420 318 521 240
E-mail:
info@zamekdobris.cz
Web: www.zamekdobris.cz

 

Zdroj/autor: kudyznudy, CzechTourism, drom

VIDEO Zámek Dobříš



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa