ČESKO Zámok Děčín

2010-08-08 11:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA/ video - Zámok Děčín, stojaci na skale nad sútokom riek Labe a Ploučnice, patrí medzi najvýznamnejšie historické pamiatky severných Čiech.



Počas stáročí slúžil ako oporný bod českého kniežaťa, vojenská pevnosť či sídlo niekoľkých významných rodov.

Medzi návštevníkmi děčínskeho zámku môžeme nájsť radu slávnych osobností, od európskych panovníkov až po umelcov. Napríklad Fryderyk Chopin tu skomponoval svoj známy valčík As-dur, nazvaný Děčínsky.

Vďaka rozsiahlej rekonštrukcii sa v súčasnosti zámku vracia jeho bývalá krása. Poprechádzať sa môžete po bývalom apartmáne majiteľa zámku, môžete sa tiež potešiť krásnym výhľadom na mesto a nechať sa okúzliť neopakovateľnou atmosférou Ružovej záhrady.

Prehliadková trasa v niekdajšom reprezentatívnom krídle vás zavedie do súkromného apartmánu majiteľa zámku a spoločenských miestností na prvom poschodí. V tejto časti sa zachovala veľká časť pôvodného vybavenia, napríklad parkety, dvere či drevené obloženie stien. K najzaujímavejším priestorom patrí Modrá sála so zachovanými nástennými maľbami alebo Vežový kabinet s prekrásnym výhľadom. Súčasťou prehliadky je tiež monumentálna zámocká koniareň.

Zámok je otvorený po celý rok.

 

 

 

Zámek Děčín
Dlouhá jízda 1254
405 01 Děčín
Tel.: +420 412 518 905
E-mail:
info@zamekdecin.cz
Web: www.zamekdecin.cz

 

Zdroj/autor: kudyznudy, CzechTourism, drom

VIDEO Děčín



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 13. máj. 2024. Meniny má Servác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa