EXTRA Prvý dovolenkový katalóg pre gejov a lesbičky

2010-08-05 11:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA - Cestovná kancelária ESO travel vydala katalóg zájazdov so zameraním na homosexuálnu menšinu. Prvý katalóg tohto druhu v strednej a východnej Európe ponúka zájazdy pre gejov a lesbičky do viac ako tridsiatipiatich destinácií...



Homosexuáli sú, podľa viceprezidenta Asociácie cestovných kancelárií a agentúr ČR Tomia Okamuru, väčšinou vzdelaní a dobre situovaní zákazníci a ich výška nákladov je vyššia ako u heterosexuálov, pretože tí sa musia starať aj o deti.

Napríklad v Spojených štátoch bola vlani priemerná dovolenková útrata homosexuálnych turistov 800 dolárov na osobu, u heterosexuálov to bolo 540 dolárov. „Dospelí heterosexuáli musia utrácať aj za svoje deti, za ich školné, a tak to stojí oveľa viac. Homosexuálne páry sú bezdetné a tým pádom a tak majú približne o tretinu viac peňazí na útratu.“ komentuje Okamura.

 

Katalóg PinkGo ponúka:

 
  • vyše 35 destinácií na štyroch kontinentoch 
  • okrem pobytových zájazdov v obľúbených miestach pri mori, ako sú Baleárske ostrovy, Maldivy alebo Mykonos
  • ponúka aj špecializované plavby loďou, poznávacie zájazdy a eurovíkendy v tradičných gay a lesbických "friendly" mestách,
  • ako je Barcelona, Štokholm, Valencia, Amsterdam, Lisabon, Paríž alebo Madrid.

 

V ponuke PinkGo sú najmä hotely prívetivé (friendly) k homosexuálnej menšine, ale kancelária počíta aj so zaradením kategórií "only gay" alebo "only men".

Podľa predstaviteľa českej gay a lesbické komunity Janisa Sidovského homosexuáli uvítajú najmä pocit istoty, že ich na dovolenke nebude nikto napádať alebo sa pohoršovať, že spolu žijú dvaja ľudia rovnakého pohlavia na izbe.

Podobný katalóg existuje v Európe len pre nemecký trh – to znamená pre Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko a druhý pre Veľkú Britániu. Centrom homosexuálnej turistiky sa v poslednej dobe stala aj Praha. Je to asi tým, že sme taký národ, ktorý nemá predsudky.

„Dochádza k veľkej koncentrácii turistov do úzkeho turistického centra-mesta, pretože je tu okrem iného zaistená ich anonymita. Takže si myslím, že i z týchto dôvodov, je Česká republika len tretím štátom, kde vzniká takýto katalóg.

Homosexuálna turistika je dnes veľmi dôležitá súčasť segmentu trhu a veľmi dobrý marketingový ťah.“, tvrdí Okamura.

„Podľa minuloročného výskumu, každý desiaty návštevník New Yorku bol homosexuál. Dokonca vlani mesto zahájilo veľkú reklamnú kampaň aj na zastávkach mestskej hromadnej dopravy, kde boli plagáty lákali homosexuálnych turistov na návštevu mesta.“ dodáva Okamura.
 

ESO travel je jednou z najväčších špecializovaných kancelárií na exotickú dovolenku v Českej republike. Za rok 2009 vykázala obrat 694 miliónov českých korún a odbavila 15 580 klientov. Na Slovensku má zastúpenie www.exotika.sk

 

GayTravel / Pink Go – klientské centrum
Revoluční 13, 110 00, Praha 1,
Tel. 224 803 361, 233 377 744
info@pinkgo.cz

ESO travel Slovensko
Mickiewiczova 9, 811 07 Bratislava
Tel: 02/ 526 38 326 (327)
Fax: 02/526 32 026
Mobil: 0903 77 33 77
www.exotika.sk
E-mail: info@exotika.sk


Zdroj/autor:  čtk,čt24,esotravel,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa