VÍKEND Sezóna v Zoo v Spišskej Novej Vsi

2010-04-23 10:30:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi začala tento týždeň svoju 21. sezónu...



Slávnostné otvorenie je naplánované na nedeľu 25.4., kedy sa uskutočnia rôzne súťaže a program najmä pre deti.

Zoo v Spišskej Novej Vsi ponúka na ôsmich hektároch prehliadku 75 druhov zvierat. Celkovo sa tu nachádza približne 230 jedincov. Medzi nimi sú aj viaceré druhy z červenej knihy ohrozených živočíchov ako napríklad tiger ussurijský, leopard perzský či gibon lar.

K tohtoročným novinkám a prírastkom patria najmä kapybary. Jedna zo samíc priniesla začiatkom tohto roka na svet dvojičky. K prírastkom patria aj dve mláďatá lamy krotkej. Pribudlo niekoľko jedincov nosáľov a samica gibona lar. Len niečo vyše týždňa má mláďa poníka shetlandského.

Už minuloročnou novinkou je albín kengury červenokrkej. Kým vlani ho mohli návštevníci zazrieť len výnimočne, dnes sa už bez problémov pohybuje vo výbehu. Pracovníci zoologickej záhrady sú momentálne v napätí, pretože samica kengury opäť nosí vo vaku mláďa. Zatiaľ ho ešte nevideli, takže nevedia, či bude normálne sfarbené alebo to bude opäť albín.

Návštevníkov Zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi čakajú okrem prírastkov v ríši zvierat aj ďalšie novinky. Vynovenému detskému ihrisku sa najviac potešia deti. Zoo investovala aj do modernizácie vstupného objektu a sociálnych zariadení. Zrekonštruované je aj chovné zariadenie pre gibony lar, kde bude umiestnený pár týchto opíc.

 

 

 

Zoo Spišská Nová Ves
Sadová 6
052 01 Spišská Nová Ves
Tel./Fax: +421 53 44 626 31
E-mail:
zoosnv@zoosnv.sk

 

Zdroj/autor: sita, zoosnv, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa