CHORVÁTSKO Novigrad

2010-08-11 15:00:00 |   |    | 

Pre tých, ktorí chcú využiť dovolenku na rekreáciu a venovanie sa sebe samému je Novigrad tým pravým miestom.



Nachádza sa na severozápadnom pobreží Istrijského polostrova. Kedysi malá rybárska dedina od 70-tych rokov pomaly ale iste zaujala osobitné miesto v chorvátskom
cestovnom ruchu.

Na rozdiel od iných turistických stredísk, ktoré uprednostňujú zábavu a nočný život, Novigrad ponúka hosťom aktívnu dovolenku. V meste a jeho okolí sa nachádza niekoľko výnimočných športovísk, ktoré môžu uspokojiť rôzne požiadavky, od amatérskych a rekreačných aktivít až po profesionálne.

Moderné tenisové kurty v niekoľkých najatraktívnejších mestských lokalitách, futbalové ihriská s umelou a prírodnou trávou, ihriská pre plážový volejbal, multifunkčné športové
ihriská, moderná, novopostavená športová hala, možnosť realizácie vodných športov, atraktívne a zaujímavé turistické a cyklistické trasy a ešte omnoho, omnoho viac.

To všetko tvorí bohatú ponuku pre tých, ktorí chcú byť na dovolenke fyzicky aktívni a spojiť príjemné s užitočným. Okrem existujúcich areálov pre športy, ako je cyklistika, beh, lukostreľba, rafting na riekach a voľné lezenie, Novigrad čoskoro ponúkne turistom aj novú športovú halu.

Nedávno bol zrekonštruovaný aj hotel Maestral, ktorý za svoje dobré meno vďačí aj skvelému wellness a spa centru, ktoré ponúka všetko pre relaxáciu a zábavu. Za zmienku stoja aj bazén a priestranná posilňovňa.

Pre tých, ktorí milujú nové výzvy, ponúka Novigrad atraktívne strieľanie na hlinené holuby, a okolitú, naozaj inšpiratívnu scenériu môžu zažiť milovníci jazdy na koni.

Tí, ktorí si prajú adrenalínový zážitok, môžu nájsť zábavu v niektorom z adrenalínových parkov s paintballom, jazdou na go-kartoch alebo populárnych quadoch. Najodvážnejší určite pôjdu ešte ďalej, až po atraktívny paragliding, voľné lezenie na stene a podobné vzrušujúce zážitky.

Krása, tradícia, kultúrne a historické dedičstvo, zachovalá príroda a more v blízkosti európskych hraníc, kúzlo malého mesta, zaujímavé letné podujatia, bohatstvo stredomorskej enogastronomickej ponuky, to sú len niektoré z predností cestovného ruchu Novigradu. Mesto je považované za jedno z najromantickejších miest na Istrii.

Ubytovanie v Novigrade ponúkajú hotely Maestral, Nautica, Laguna a Emonia, Cittar, Makin, sv. Benedikt a Villa Cittar a kempy Kastanija, Mareda a Sirena.

K dispozícii je taktiež novopostavená, skvele vybavená prvotriedna marina (prístav) v novigradskej zátoke. Otvorená po celý rok je súčasťou komplexnej nauticko-turistickej destinácie – centra Nautica.

Centrum zahŕňa prístav Nautica, ubytovanie - hotel Nautica, reštauráciu Navigare a mnoho ďalších zariadení, ktoré v plnej miere spĺňajú všetky požiadavky jachtárov a turistov.

Marina Nautica, s jedinečnou mušľovou štruktúrou má 365 prístavných miest na vode a 50 suchých prístavných miest, kde všetky miesta majú pripojenie na elektrinu a vodu.
Novigrad sa nachádza 25 km od slovinskej hranice a asi 15 km od Poreču, Umagu a Buje.

 

Zdroj/autor: chtz,novigrad,drom,reklamný článok

VIDEO Novigrad

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa