Letiskové atrakcie - tobogán či golf?

2011-02-18 10:00:00 |   |    | 

Čakanie na letiskách pred odletom môže pekne znepríjemniť celý výlet. Niektoré letiská sa teda rozhodli bojkotovať nudu. Čas pred odletom si teraz môžete krátiť ešte príjemnejšie než v kaviarni či na lavičke s novinami. Nechajte sa zlákať bláznivými nápadmi...



Povinné dve hodiny strávené na letisku pred odletom nemusia byť stratou času.

Na Singapurskom letisku Changi International vedia, ako sa o cestujúcich postarať a správne ich naladiť.

V strede letiskového frmolu sa zrazu ocitnete v tropickej záhrade s motýľmi a slnečnicovým poľom, ktoré sú pastvou pre oči.

Pre tých aktívnejších však v Singapure pripravili novú špecialitu – obrovský tobogán Slide@T9 je nielen najväčšia šmykľavka v Singapure, ale aj jediná na letisku vôbec. Tiahne sa až cez štyri poschodia.

Ak by ste si pred letom chceli upokojiť nervy chladeným pivom, v Mníchove budete na správnej adrese. Nachádza sa tu totiž jediný letiskový pivovar na svete. Airbräu alebo vzdušný pivovar k vám dopraví pivo vyrobené „za rohom“ letiskovej haly a spríjemní rozlúčku s Nemeckom.

Milovníci umenia si prídu na svoje na amsterdamskom Schiphole. Od roku 2002 sa cestujúci bezplatne dostanú o krok bližšie k pobočke slávneho múzea Rijksmuseum. Na prízemí si môžete okrem stálej expozície Jana Steena, Jacoba van Ruisdaela a iných holandských majstrov pozrieť aj dočasné exponáty, ku ktorým momentálne patrí aj Rembrandt.

Na medzinárodnom letisku v Dubaji nevynechajte terminál 1 a 3. Vystavený tovar, ktorý tu nájdete, je súčasťou lotérie. Luxusné autá, motorky či jeden milión dolárov v zlatej kocke, to všetko môže byť vaše, ak si kúpite los za 93 eur.

Zahrať sa dá aj na parížskom letisku Charles de Gaulle. Až 73 zostáv Sony Playstation3 s dvadsiatimi najpredávanejšími hrami a ešte k tomu zadarmo.

Len niekoľko metrov od nemeckého letiska Frankfurt-Hahn si na svoje prídu fanúšikovia zelených trávnikov a bielych loptičiek. Rozprestiera sa tu deväť jamkové golfové ihrisko, za ktorým pristávajú lietadlá Ryanair.

V kanadskom Vancouveri vás zasa upokojí gigantické akvárium a vyše 850 morských rastlín a dúhových morských rybičiek.

Ak máte strach z lietania, v japonskom Tokiu sa o vás postarajú v kyslíkovom bare. Vdychovanie čistého kyslíka, prípadne jeho kombinácie so škoricou alebo eukalyptom, má upokojujúce účinky a mal by uľahčiť prekonanie časového posunu.

V Toronte sa môžete presunúť do predhistorického obdobia s fosíliami dinosaurov, ktoré letisku zapožičalo Royal Ontario Museum.

Ak by vás pred odletom akútne rozboleli zuby alebo by ste si ich len chceli nechať vybieliť, v brazílskom Sao Paule  nájdete aj zubára, podstatne lacnejšieho ako v Amerike či v Európe. Nápady na skrátenie čakania sú naozaj pestré. Len aby ste kvôli nim nezmeškali svoj let.

 

Zdroj/autor: sita, travelandleisure, Zuzana Zimmermannová, drom

VIDEO Motýlia záhrada na singapurskom letisku



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa