KATASTROFY Megi ničil Taiwan

2010-10-22 08:00:00 |   |    | 

TAIWAN - Tajfún Megi dorazil na severovýchod Taiwanu, kam priniesol silný dážď. Spôsobil rozsiahle zosuvy pôdy, v dôsledku ktorých na pobrežnej diaľnici uviazlo 400 cestujúcich. V Antlanitku sa sformovala tropická búrka Richard.



Ministerstvo obrany dnes informovalo, že vojaci sa pokúšajú odstrániť popadané skaly, aby sa dostali k uviaznutým ľuďom na diaľnici asi 150 kilometrov na juhovýchod od hlavného mesta Taiwanu, Tchaj-pej. Nik z ľudí, medzi ktorými je aj 235 turistov z Číny, nie je zranený.

     
Ústredný meteorologický úrad uviedol, že tajfún Megi priniesol vo štvrtok do oblasti Ilan rekordných tisíc milimetrov zrážok.
     
Tajfún sa podľa tohto zdroja posúva na sever cez Taiwanskú úžinu. Megi sprevádza nárazový vietor s rýchlosťou 160 km/h.

Očakáva sa, že v sobotu  dosiahne pevninskú časť juhovýchodnej Číny a zoslabne na kategóriu jedna.

Experti predpokladajú, že sa tajfún vyhne Hongkongu a priemyslovej delte Perlovej rieky.

 

V Antlanitku sa sformovala tropická búrka

V karibskej oblasti sa včera sformovala 17.tropická búrka tohtoročnej atlantickej sezóny hurikánov. Dostala meno Richard a podľa amerických meteorológov by počas víkendu mohla zosilnieť na hurikán.

Richrad sa nachádza asi 350 kilometrov juho-juhovýchodne od Kajmanských ostrovov a pohybuje sa juhovýchodným smerom rýchlosťou desať kilometrov za hodinu.

V ďalších dňoch by sa mala Richard otočiť a začať sa pohybovať smerom k Strednej Amerike a mexickému poloostrovu Yucatán.

 

Zdroj/autor: ap,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 9. máj. 2024. Meniny má Roland.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa