KATASTROFY Mrazy zabíjali (2)

2010-12-07 09:00:00 |   |    | 

POĽSKO/ ČESKÁ REPUBLIKA - Mrazivé počasie si v Poľsku a v Českej republike za posledné dva dni vyžiadalo 13 ďalších obetí, informovali v pondelok miestne úrady.



Podľa policajných štatistík zomrelo v Poľsku deväť ľudí, čím stúpol počet obetí podchladenia v krajine v decembri na 45.

V novembri to bolo pre porovnanie 15. Väčšinu obetí pritom tvoria bezdomovci vo veku 35 až 60 rokov, ktorí boli pod vplyvom alkoholu. Teploty v noci síce mierne stúpli, vo Varšave sa pohybujú okolo bodu mrazu, ku koncu týždňa by však mali opäť začať klesať.

Štyria ďalší ľudia zomreli z dôvodu nízkych teplôt aj v susednej Českej republike, čím zvýšili počet obetí od začiatku mrazov koncom novembra na 12. Svoju rolu pri tom opäť zohrával predovšetkým alkohol.

-----------------------------------------------------------

03.12.2010

POĽSKO/ČESKÁ REPUBLIKA/LITVA - Už 26 ľudí zahynulo v posledných dňoch v krajinách strednej a východnej Európy v dôsledku veľmi chladného počasia.

Veľká väčšina obetí pochádza z Poľska, kde len v noci zo stredy na štvrtok zahynulo desať ľudí, ďalších osem prišlo o život ešte v utorok.

Podľa hovorcu poľskej polície Mariusza Sokolowského šlo vo väčšine prípadov o bezdomovcov, ktorí pod vplyvom alkoholu zaspali na ulici a cez noc zamrzli.

Teplota v meste Bialystok, ktoré sa nachádza na východe krajiny pri hraniciach s Bieloruskom, klesla podľa poľských meteorológov v noci zo stredy na štvrtok na mínus 33 stupňov Celzia.

Štyri obete si za posledné dva dni vyžiadalo chladné počasie v Českej republike. O život tu prišli štyria muži vo veku 47 až 61 rokov. Ďalšie štyri obete si zima vyžiadala v Litve.

Mráz a záľahy snehu naďalej komplikujú aj situáciu v doprave, v stredu bolo napríklad pre zlé počasie uzatvorené aj pražské ruzyňské letisko.

 

Zdroj/autor: afp, sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap,tasr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa