Uruguaj

01.01.2019 |   |    | 

Fakty

Názov krajiny: Uruguajská východná republika  
Hlavné mesto: Montevideo   
Rozloha: 176 215 km2
Počet obyvateľov: 3 653 595 (2018)
Štátne zriadenie: republika 
Geografická poloha: južná Amerika
Časové pásmo: Slovensko -5 hod.
Podnebie:

mierne s oceánskym vplyvom a subtropickou tendenciou Priemerné teploty v lete (december – marec) 23 °C, v zime (jún – august) 12°C.  Zrážky sú rovnomerne rozdelené počas celého roka.

Predpovede.sk

POZRITE SI AKTUÁLNE POČASIE V MONTEVIDEO

Mena: uruguajské peso (UYU)        
Jazyky: španielsky (úradný), brazilero  
Správne členenie: 19 departmentov
Národnost. zloženie: belosi (88%), mulati a černosi  
Náboženstvo:

rímskokatolíci (41%), bez vyznania (41%), protestanti (12%)

Diplomatické zast.:

SR nemá v krajine veľvyslanectvo. Teritoriálne je príslušné

Veľvyslanectvo SR v Buenos Aires.
Av. Figueroa Alcorta 3240, 1425  Buenos Aires, Argentínska republika 
Telefón: +54/11/48013917, +54 11 4807 9451, +54 11 4804 8622
Mobil (pohotovostný): +54 911 4423 8506, prípadne +54 911 389 46931
Fax: +54 11 4801 4654
E-mail: emb.buenosaires@mzv.sk
Internet: www.mzv.sk/buenosaires

Veľvyslanectvo Uruguaja pre Slovensko
Wallnerstrasse 4/Top NA 17, A – 1010 Vieden / Wien, Rakúsko / Oesterreich
Telefón: +43 1 535 6636
E-mail: uruaustria@mrree.gub.uy

Konzulárny úrad v Montevideo
Konzul: Matias Balparda
Bulevar General Artigas 220 Piso 7 C.P. 11200 Montevideo Uruguaj
Tel.: +59 827 126 638
E-mail.: mbalparda@finacam.com.uy

Víza a doklady:

 

Na vstup do Uruguaja je podmienkou cestovný pas s platnosťou najmenej 6 mesiacov odo dňa vstupu do krajiny. Pre turistické cesty do 90 dní postačuje platný cestovný pas SR. Vo všetkých ostatných prípadoch (študijné pobyty, vykonávanie platenej činnosti (aj umeleckej) je potrebné príslušné vízum.

Letecké spoločnosti pri cestách vyžadujú predloženie spiatočnej letenky, ktorá v prípade turistickej cesty do 90 dní, nemôže dátum návratu presahovať 90-dňový limit.

Pri prekročení povolených 90 dní v krajine hrozí pokuta. Pri maloletom dieťati, ktoré cestuje v sprievode len jedného z rodičov, je potrebné predložiť písomný a úradne overený súhlas druhého rodiča na cestu dieťaťa. Súhlas musí byť preložený do španielskeho, alebo anglického jazyka. Alebo spísaný priamo v španielskom jazyku.

Ministerstvo zahraničných vecí SR




Nedeľa, 20. október. 2019. Meniny má Vendelín.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa