Twin City Liner s novou loďou

2008-03-26 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/RAKÚSKO - Od júna 2006 premáva medzi Bratislavou a Viedňou rýchlostný katamarán Twin City Liner, ktorý si u verejnosti rýchlo získal veľkú obľubu.



Stal sa pohodlným a atraktívnym dopravným prostriedkom najmä pre turistov a rodiny, ktorí vďaka Twin City Liner podnikajú výlety do susedného hlavného mesta, ako aj pre ľudí, cestujúcich za pracovnými povinnosťami.

Pre veľký záujem sa predstavitelia spoločnosti Central Danube Region, ktorá Twin City Liner prevádzkuje, spolu so svojimi vlastníkmi (Wien Holding a Raiffeisenlandesbank Wien-Niederösterreich) dohodli na posilnení prevádzky o ďalší katamarán – od polovice mája bude tak medzi Bratislavou a Viedňou premávať už aj Twin City Liner II, ktorý sa práve stavia v nórskej lodenici Batservice Mandal.

Vďaka ďalšiemu katamaránu sa zoptimalizuje aj cestovný poriadok. Potom bude už možné aj z Bratislavy denne podnikať atraktívne výlety do Viedne (odchod z Bratislavy: 10:30 hod. – odchod z Viedne 16:30 alebo 20:30 hod.).

Cestovný poriadok Twin City Liner ponúka v hlavnej sezóne od začiatku apríla do konca októbra (29.3 – 2.11. 2008) denne až 10 odchodov. Mimo hlavnej sezóny (marec, november, december) sa cestovný plán zredukuje. Obe lode budú k dispozícii na chartrové plavby. Jednosmerný lístok bude stáť 16 eur.

Od roku 2006 prepravil Twin City Liner takmer 190 tisíc pasažierov a po otvorení tohtoročnej  sezóny sa očakáva dvestotisíci návštevník. Takmer 2000-krát sa loď obrátila z Viedne do Bratislavy a naopak. Preplávala 120 tisíc kilometrov, čomu pre porovnanie zodpovedá 3-krát cesta okolo Zeme.

 

Zdroj/autor: TwinCityLiner,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa