DOMA Silvester 2009 Bratislava (2)

2009-12-31 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Tohtoročný Silvester v meste sa uskutoční v troch rôznych zónach - koncertnej, polnočnej a párty zóne.



Koncertnou bude Hlavné námestie, kde od pol siedmej večer postupne vystúpi šesť slovenských skupín. Hviezdoslavovo námestie sa premení na party zónu, veľkú diskotéku, ktorá bude návštevníkov lákať od 22:00 h do druhej hodiny po polnoci.

Už od 16:00 hod. tu však bude program pre deti v podaní Komediantov na káre a po nich budú striedavo koncertovať legendárna bratislavská formácia Lojzo a Cigánski Diabli.

 
Sedemhodinový koncertný maratón na Hlavnom námestí odpáli prešovská kapela Helenine oči, ktorá má vo svojom repertoári viacero cover verzií i vlastných hitov, a najmä, sú to skvelí recesisti, ako stvorení na silvestrovské pódium.

Prvé, a zďaleka nie posledné ska večera obstará po nich bratislavská skupina Ska Pra Šupina, ktorej sa svojou chytľavou tanečnou hudbou a vtipnými textami darí zabávať fanúškov už takmer 15 rokov.

Jedna z najbratislavskejších skupín – Hex jednoducho nesmie na Silvestra chýbať. Rok, v ktorom Yxo a spol. oslávili skvelých 20 rokov spoločného hrania, zavŕšia práve koncertom na Hlavnom námestí.

Para patrí nepochybne k súčasným najlepším slovenským koncertným skupinám. Energiou nabitá hudba, notoricky známe texty a originálny prejav speváka Laskyho zažijeme opäť po roku zo silvestrovského pódia, na ktorom títo angažovaní sympatickí Bratislavčania hrajú mimoriadne radi.

Rozlúčka s rokom 2009 bude v jamajskom rytme. A aj keď nemusí byť každý fanúšikom štýlu ska, na koncertoch Polemicu sa výborne zabávajú skutočne všetci.

Prvý koncert roku 2010 obstará v Bratislave druhý nováčik – nitrianska kapela Horkýže Slíže. Hovoria o sebe, že sú rocková kapela s punkovými prvkami a treba dodať, že predovšetkým s výbornými živými koncertmi.

 

Polnočná zóna

Tradičný vrchol silvestrovskej noci príde s úderom polnoci, keď do nového roku 2010 vstúpime s veľkým ohňostrojom, ktorý sa bude tento raz strieľať z petržalského brehu Dunaja a najlepšie bude sledovať ho "odskočením" si z koncertov na staromestské dunajské nábrežie medzi Nový most a osobné prístavisko.

Ohňostroju bude samozrejme predchádzať odpočítanie posledných minút a sekúnd starého roku a aj keď ekonomická kríza azda najviac postihla v rozpočte túto časť programu, samotná chvíľa vstupu do nového letopočtu celkom určite so sebou prinesie silné emócie a zážitky. Samotný ohňostroj by mal trvať približne 10 minút a organizátori veria, že mu bude priať aj počasie a nestratí sa v zimnej bratislavskej hmle.

 

Beh cez mosty

Pre tých, ktorí príchod Nového roku obľubujú osláviť behom, organizuje v rámci mestských osláv príchodu nového roku Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) jubilejný 21. ročník tradičného silvestrovského behu cez bratislavské mosty.

 

 

 

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko
Klobučnícká 2
814 28 Bratislava
Tel.: 02/16 186, 544 337 15 Fax: 02/544 327 08
e-mail:
info@bkis.sk www.bkis.sk
 

Zdroj/autor: magsitráthmba,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa