DOMA Otvorili nákupný bulvár Eurovea

2010-03-25 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO/ video - Oddnes pribudne na ľavom brehu Dunaja v Bratislave nový nákupný bulvár a centrum pre oddych a zábavu.Od piatku sa zmenia aj niektoré linky bratislavskej mestskej hromadnej dopravy...



Írska spoločnosť Ballymore Properties otvára dnes o 9:00 hod. obchodnú zónu Eurovea Galleria, ako ďalšiu z budov komplexu Eurovea. Prvou bol päťhviezdičkový hotel Sheraton  Bratislava, ktorý pre verejnosť otvorili takmer pred mesiacom.

Súčasťou nákupnej zóny Eurovea Galleria s 2300 strešnými sklami trojuholníkového tvaru však budú nielen obchodné priestory mnohých známych módnych značiek, ale napríklad aj reštaurácie či rôzne druhy rýchleho občerstvenia.

Na 24. apríla je naplánované otvorenie dvojhektárového nábrežného parku od Starého mosta až po zrekonštruovanú budovu bývalej Admirality. Jeho súčasťou je aj nábrežná promenáda a tri vyhliadkové móla z exotického dreva s lavičkami.

Súčasťou komplexu bude taktiež námestie, ktoré by malo plynulo prepájať komplex Eurovea s novostavbou Slovenského národného divadla. Nachádza sa tu socha generála Milana Rastislava Štefánika v nadživotnej veľkosti a na pylóne lev so znakom Československa. Sochu slávnostne odhalili 4. mája 2009 pri príležitosti 90. výročia tragického úmrtia generála na letisku v Ivanke pri Dunaji.

Výstavba prvej časti komplexu Eurovea sa začala v roku 2006. Jej súčasťou sú okrem hotela a nákupnej zóny aj štyri obytné budovy Eurovea Apartments, tri administratívne budovy Eurovea Central a dvojpodlažné podzemné parkoviská. Vybudovali tu tiež protipovodňovú ochranu. Tvorí ju podzemná železobetónová stena, ktorá dokáže ochrániť územie pred tisícročnou vodou. V prípade potreby možno zvýšiť ochrannú líniu ešte o 50 centimetrov.

 

Nový multiplex Palace Cinemas Eurovea

Pestré palety filmov bude divákom ponúkať v deviatich kinosálach s celkovou kapacitou 1643 sedadiel aj nový multiplex Palace Cinemas Eurovea Tri kinosály budú vybavené najmodernejšími digitálnymi projektormi značky Barco, ktoré umožňujú premietanie Full HD. Dve z týchto kinosál budú navyše vybavené systémom MasterImage, ktorý umožňuje premietať vybrané filmy a reklamné ukážky vo formáte 3D Digital.

Vo všetkých kinosálach diváci nájdu špeciálne dvojsedadlá, tzv. Love Seats, ktoré sú novinkou v slovenských kinách a tak si svoje filmové zážitky budú môcť vychutnávať vo dvojici a to celkom blízko pri sebe. Súčasťou Palace Cinemas Eurovea bude aj bar so špeciálnou V.I.P. zónou pre zvláštne príležitosti a podujatia. 

 

Bulvár Eurovea Galleria zmení niektoré linky MHD

Pre otvorenie nového nákupného bulváru a centra oddychu Eurovea Galleria sa od piatku zmenia niektoré linky bratislavskej mestskej hromadnej dopravy.  Nové zastávky budú zriadené priamo pred novou budovou.

Zmena sa týka autobusových liniek 28, 66 a 133. Linky 28 a 133 budú mať výstupište na Krupkovej a nástupište na Pribinovej ulici. Linka 66 bude mať konečnú na Olejkárskej ulici.
  
Komplex Eurovea je alebo bude dostupný:

 

  • z Petržalky linkou 95 z konečnej zastávky Šafárikovo námestie, z Nového Mesta a
  • z Ružinova linkami 50 a 66 na zastávku Eurovea - Malá scéna a Eurovea - SND
  • Karlovej Vsi a sídliska Dlhé Diely spomínanými autobusovými linkami 28 a 133 na zastávku Eurovea - Galleria
  • Dolných Honov a Vrakune linkou 78 na zastávku Eurovea - Malá scéna (pracovné dni)
  • z Podunajských Biskupíc linkou 70 na zastávku Eurovea - Malá scéna
  • z Dúbravky električkovými linkami 5 a 12 na zastávku Šafárikovo námestie a z Devína a Devínskej Novej Vsi spomínanou linkou číslo 28 na zastávku Eurovea - Galleria.

 

 

 

Zdroj/autor: eurovea,sita, drom (pozri aj Galériu)

VIDEO Komplex Eurovea - 25.marca 2010



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Eurovea

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 21. máj. 2024. Meniny má Zina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa