AUTO Čo sa kradne v Maďarsku

2008-01-11 11:00:00 |   |    | 

MAĎARSKO - V Maďarsku kradnú najviac vozidlá značky Volkswagen. V rebríčku popularity áut zlodejov sa po volkswagenoch umiestnili ople a renaulty, ale ani majitelia starých áut značiek Lada a Trabant si nemôžu byť istí, že o ne neprídu.



 

Lady a trabanty kradnú pravdepodobne kvôli náhradným dielom, ostatné vozidlá pašujú do zahraničia. Podľa Celoštátneho veliteľstva polície (ORFK)  páchatelia vyvážajú autá najmä do Srbska, Rumunska a na Ukrajinu, ale aj do Rakúska, Slovinska a Chorvátska. Relatívne pokojne môžu spať v Maďarsku majitelia japonských a švédskych značiek, ktoré sa ťažšie predávajú v zahraničí ako nemecké. Výnimkou je iba model Suzuki Swift, ktorý však vyrábajú v Maďarsku.

Predstaviteľ polície poznamenal, že je potrebné snažiť sa uchrániť vozidlo pred krádežou, súčasne však dodal, že také auto, ktoré by sa nedalo ukradnúť, neexistuje. Poznamenal, že evidujú prípad, keď majiteľa prinútili opustiť vozidlo, ktoré takto odcudzili. V ostatných 10 rokoch klesol počet krádeží áut v Maďarsku z vyše 16 tisíc asi na polovicu.


Zdroj/autor: orfk,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: www152.pair.com

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa