Valentínsky špeciál: najromantickejšie miesta na svete

2014-02-14 15:00:00 |   |    | 

Ak aj nie ste fanúšikom toho, aby sa láska slávila len jeden deň v roku, môžete ju vašej milovanej osobe vyznať kedykoľvek. Vybrať sa pre to dá aj trošku okázalejší spôsob a vašu lásku vezmite na tie najromantickejšie miesta na svete. Už len vstup na ich pôdu vám pripomenie, aké je to dýchať atmosféru zamilovanosti a osviežiť si tak i váš vzťah. Kde by ste si teda mali naplánovať vašu najbližšiu dovolenku?



 

  • Paríž, Francúzsko

Možno je to pre niekoho už otrepaná fráza, no metropola Francúzska je naozaj mestom zamilovaných. Keď ste ešte neboli v Paríži s niekým, na kom vám veľmi záleží, nedokážete ho precítiť aj z tejto stránky. No keď sa potom ruka v ruke prejdete po Champs-Élysées, navštívite spolu Louvre, pozriete sa na mesto z Eiffelovky, dáte si rande vo Versailles a vychutnáte si piknik pri Sacré Coeur, objavíte ho zrazu z inej perspektívy a dáte za pravdu všetkým týmto romantickým chýrom.

 

  • Tádž Mahal, India

I keď vraj návštevu tohto chrámu lásky trošku kazia otravní obchodníci, stále si môžete na ňu utvoriť názor tak, ako to chcete vidieť vy. Prestanete sledovať ten nepríjemný balast okolo tejto stavby a budete vnímať iba veľkoleposť projektu, ktorý je podľa mnohých tým najromantickejším a najmarkantnejším dôkazom tohto nežného citu na svete. Pred niekoľkými storočiami nechal tento architektonický skvost postaviť vtedajší indický panovník ako pamätník pre svoju mŕtvu manželku, aby sa nikdy nezabudlo na jej pamiatku, čo sa mu nepochybne podarilo dosiahnuť.

 

  • Verona, Taliansko

Ak ste fanúšikom knižnej alebo divadelnej romantiky, istotne vás za srdce chytila dojímavá dráma o mladej nešťastnej láske medzi Rómeom a Júliou. Shakespeare situoval dej jedného z jeho najznámejších diel do talianskej Verony. Poniektorí sa domnievajú, že v tomto meste skutočne žil pár s tak smutným príbehom, ktorý sa dostal do uší anglického majstra, iní sa zase prikláňajú k verzii, že vo Verone strávil čas aj samotný autor a hru napísal pozeraním na tento balkón. Nech je už pravda kdekoľvek, pod údajný Júliin balkón si chodia vyznávať city mnohé zamilované páry. Tie veria, že keď tam zanechajú na papieriku napísaný odkaz ich lásky, potvrdí to ich spolužitie na večné časy.

 

  • Benátky, Taliansko

Najviac turistov smeruje do mesta postaveného na vode najmä v čase karnevalov. Vtedy majú Benátky nepochybne svoje čaro, no romantickú stránku si uchovávajú počas celého roka. Preskúmať ruka v ruke všetky jeho zákutia, previesť sa večer na gondole a zájsť si do malej reštaurácie s typickou talianskou gastronómiou, to je ďalší z úžasných zážitkov, ktorý môžete prežiť so svojou láskou. Na záver ešte jeden bonusový tip: Benátky sú v lete úžasné, no skúste sa do nich vrátiť aj v zime, keď budú pokryté snehom. Pre mnohých skryté kúzlo tohto mesta vás presvedčí, že Benátky sa vám nemôžu nikdy zunovať.

 

  • Seychely

Keď sa povie romantika, tak potom jednoznačne mnohým z vás napadne aj západ slnka nad morom, na krásnej piesočnatej pláži. Ten sa strieda s nebesky modrou oblohou a dňami, ktoré vám môžu poskytnúť mnoho možností na prechádzky pre nás úžasnou exotickou prírodou. K tomu pridajme hlavne ticho a pokoj, ďaleko od ruchu uponáhľaného sveta. Nie jeden z vás pomocou týchto slov istotne identifikoval aj Seychely, ukrývajúce sa v Indickom oceáne. Potom vám už len stačí užívať si vašu spoločnú lásku a nechať sa unášať prúdom týchto pokojných a vzrušujúcich udalostí.

 

  • Hrad Neuschwanstein, Nemecko

No a ku romantike nepochybne patrí aj návšteva niektorého zo zámkov. V Európe ich máme naozaj neúrekom, v ničom určite nezaostávajú ani slovenské perly v Bojniciach a Betliari, no nateraz sa stáva víťazom nemecký Neuschwanstein. Ten poslúžil ako predloha pre mnohé rozprávky, vidieť ho môžete aj v logu Walta Disneyho, takže stačí si len na chvíľku zavrieť oči a ihneď budete v predstavách i vy tou kráľovnou, ktorá tu žila v minulosti a mohla sa potešiť nielen úžasnou budovou, v ktorej bývala, ale aj nádhernou okolitou prírodou, s ktorou vytvára dokonalú symbiózu. Presne takú, aká vládne medzi zamilovaným mužom a ženou.

 

Zdroj/autor: David, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa