Za kultúrou do Amsterdamu

2013-01-15 11:10:00 |   |    | 

HOLANDSKO - Ak ste milovníčkami umenia a kultúry, Amsterdam so svojimi 60 divadlami, 42 múzeami a 141 galériami je pre vás tým pravým mestom.



Budete však potrebovať extra niekoľko dní dovolenky navyše, aby ste strávili všetky tie zážitky a možnosti, ktoré toto mesto ponúka.

Ak ste dostali chuť vypočuť si nejakú vynikajúcu drámu, zájdite do koncertnej haly Concertgebouw alebo do Stadsschouwburg. Vrcholom opery a baletu je zase moderné Muziektheater.

Pokiaľ ste zatúžili sa umelecky obohatiť, Amsterdam je určený práve vám. Slávne holandské národné múzeum Rijksmuseum je domovom majstrovských diel miestnych umelcov zahŕňajúcich Rembrandta, Vermeera alebo Fransa Halsa.

Van Gogh Museum (Van Goghovo múzeum) navštívte len v tom prípade, ak sa zaujímate špeciálne o tvorbu Vincenta van Gogha a jeho súčasníkov. Vidieť totiž Van Goghove farbisté vyjadrenia zblízka je ohromujúce. Nebuďte prekvapené, ak sa pri pohľade na jeho emocionálne umelecké diela z ničoho nič skutočne rozplačete.

Okrem toho, trojica Van Gogh, Rembrandt a Frans Hals je fantastickou umeleckou atrakciou a nezabudnuteľným zážitkom pre tie, ktoré si svoj život bez umenia nevedia predstaviť. Skvosty moderného a súčasného umenia nájdete v ďalšom zo známych amsterdamských múzeí - v Stedelijk Museum.

Všetky tieto nádherné zbierky sa nachádzajú v okrese Oud Zuid, takže ak si budete chcieť na chvíľu oddýchnuť od týchto podmaňujúcich miest, nebude pre vás ťažké nájsť neďaleko nejakú kaviarničku či reštauráciu.

Jedinečným umeleckým zážitkom je však aj samotná prechádzka po Amsterdame, keďže je najväčším dodávateľom čerstvých kvetov na svete, všade kam sa pohnete, vás svojou krásou a vôňou budú sprevádzať tulipány, ruže a gladioly.

 

Zdroj/autor: flysolo, Jana Rujáková, drom
 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa