LYŽOVAČKA 4* Tatranská Lomnica

2008-01-04 13:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Najvýznamnejšie lyžiarske stredisko východnej časti Vysokých Tatier, vzdialené osemnásť kilometrov na sever od Popradu. Príjazd možný osobným automobilom, tatranskou električkou, autobusovou dopravou.



 

Tatranská Lomnica - Lomnické sedlo (1 751 až 2 189 metrov n. m.) je v prevádzke denne od 9.00 do 14.15 hodiny. Lyžiari majú k dispozícii šesť zjazdoviek rôznych obtiažností od ľahkých až po ťažké.

V celom stredisku sa nachádza celkovo 8,6 kilometrov zjazdových tratí, kabínková lanová dráha na Skalnaté pleso, sedačková lanová dráha do Lomnického sedla i lyžiarske vleky v strediskách Čučoriedky a Jamy. Celková prepravná kapacita lyžiarskych dopravných zariadení je 2 920 osôb za hodinu.

Z Tatranskej Lomnice sa dvoma kabínkovými lanovkami prepravuje do najvyššie položeného lyžiarskeho strediska na Slovensku, kde sa nachádza sedačková lanovka. Zo sedla je možné zlyžovať až k údolným staniciam. Pod skokanskými mostíkmi sa nachádza menšie lyžiarske stredisko Jamy s dvoma lyžiarskymi vlekmi, technickým zasnežovaním a možnosťou nočného lyžovania pri umelom osvetlení od 17.30 do 20.30 hodiny.

Stredisko ponúka i možnosti klasického bežeckého lyžovania. Cez Tatranskú Lomnicu prechádza viacero udržiavaných bežeckých trás, ktoré vedú aj na najdlhšiu trasu z Tatranskej Lomnice do Vyšných Hágov.

Okrem lyžiarskej turistiky sa dajú robiť dlhšie túry do okolitých dolín východnej časti Vysokých Tatier, ako aj Starého Smokovca. Najlákavejšou turistickou atrakciou vo Vysokých Tatrách je výlet visutou lanovkou na Lomnický štít (2 643 metrov n. m.) - druhý najvyšší vrchol Vysokých Tatier a najvyššie položené miesto na Slovensku dostupné lanovkou.

 
Areál poskytuje množstvo služieb pre pohodlnejšiu lyžovačku - ski servis, požičovňu lyží, infocentrum, sociálne zariadenia, lyžiarsku školu, bufety a reštauráciu, možnosti ubytovania na chate, penzióne alebo v hoteli, klzisko, parkovisko, snowtubing a detský areál.  Medzi tatranskými osadami Štrbské Pleso, Starý Smokovec, Tatranská Lomnica a Ždiar premáva skibus.

 

 

Tatranské lanové dráhy a.s.
Tatranská Lomnica 7
059 60 Vysoké Tatry
Tel: +421 (0) 903/11 22 00
Fax: +421 (0) 52/4467618
Email: 
info@tldtatry.sk www.tldtatry.sk 

 

 

Zdroj/autor: holidayinfo, tatr.lomnica, tld, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa