LYŽOVAČKA 4* Starý Smokovec

2008-01-02 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Najstaršie vysokotatranské lyžiarske stredisko sa nachádza v oblasti vyhlásenej UNESCO za „biosférickú rezerváciu“. Dopravne je prístupné osobným autom, tatranskou električkou a autobusovou dopravou.



 

Stredisko v nadmorskej výške 1 017 až 1 480 metrov je v prevádzke denne od 8.30 do 15.30 hodiny. Lyžiarom poskytuje päť ľahkých tratí a jednu stredne ťažkú zjazdovku na Hrebienku - Horná lúka s dĺžkou 600 metrov. Celková dĺžka zjazdoviek je 4,4 kilometrov a z nich jeden kilometer umelo zasnežovaný.

V areáli strediska Starý Smokovec sa nachádza päť vlekov s celkovou prepravnou kapacitou 3 640 osôb za hodinu. Zo Starého Smokovca premáva na Hrebienok nová pozemná lanovka, ktorá je v prevádzke denne každú polhodinu od 7.30 do 19.00 hodiny a každý párny pondelok začína prevádzka od 9.00 hodiny. Skipasy sú platné len do 17. hodiny. 

Z Hrebienka do Starého Smokovca vedie po 2,6 kilometrov dlhá sánkarská dráha. V blízkosti Starého Smokovca je vytýčená nová lyžiarsko-bežecká trasa Smokovecká kyselka, ktorú udržiavajú pre návštevníkov a hostí najmä Smokovcov od tejto zimnej lyžiarskej sezóny. Medzi atraktivity strediska patrí aj nočná lyžovačka, sánkovačka a klzisko. Hrebienok ako nástupný bod pre skialpinistické túry v oblasti Veľkej a Malej studenej doliny, umožňuje i nenáročné zimné pešie túry k Studenovodským vodopádom alebo na Zamkovského chatu.

V osade Starý Smokovec je mnoho reštaurácií so slovenskými špecialitami, kaviarne, hotely a penzióny. Okrem nich stredisko poskytuje aj množstvo služieb pre lyžiarov - ski servis, požičovňu lyží, lyžiarsku školu, detský areál, bezplatné parkovisko a viacero staníc Horskej služby. Medzi tatranskými osadami Štrbské Pleso, Starý Smokovec, Tatranská Lomnica a Ždiar premáva skibus.

Kontakt

Tatranské lanové dráhy
Tatranská Lomnica 7
059 60 Vysoké Tatry
Tel./Fax: 052 446 76 18
Mobil: 0903 112 200
E-mail: info@tldtatry.sk www.tldtatry.sk

Zdroj/autor: holidayinfo, lanovky, tld, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa